Най-лесният начин да се дискредитира един протест е той да

...
Най-лесният начин да се дискредитира един протест е той да
Коментари Харесай

Манолова отхвърля намеците за партийни протести: Уврежданията не са леви или десни

Най-лесният метод да се дискредитира един митинг е той да бъде партийно обагрен. Това разгласи омбудсманът Мая Манолова в утринния блок на Нова телевизия във връзка намеците, че демонстрациите на майките са обвързани с избрани политици и обединения.

По думите ѝ, митингът на майките на деца с увреждания бил като цветен като дъгата, т. е. протестиращите са с разнообразни политически визии, само че с идентични проблеми.

" Уврежданията не са леви или десни, демократични или консервативни и доста разгадавам на интелекта и съвестта на партиите да не се пробват да смачкват по този метод този митинг. Аз не заставам в редица с никоя партия, аз заставам с майките ", разяснява с самоувереност Манолова.

Тя прикани " да спрат да се гаврят с този митинг ". " Той е нагорещен, само че в основата си казусът е обвързван с правата на хората с увреждания и тяхната неспособност да водят естествен метод на живот ", посочи омбудсманът.

Тя уточни, че задачата ѝ била ясна - приемането на законите, които майките желаят.

По думите ѝ има реализирано единодушие сред майките и представители на властта и те са поели ангажимент, че законите ще бъдат признати от Народното събрание доникъде на декември.

Тя разяснява и изявлението във връзка с дейностите на майките на деца с увреждания на вицепремиера Валери Симеонов като го категоризира като срамно и аморално. И акцентира, че Симеонов е чиновник на народа и няма право да наскърбява началника си.

" Що се отнася до моралния проблем, който основава вицепремиера - съгласно мен би трябвало да се върнем към Конституцията - суверенът е над всичко и ние сме негови чиновници ", добави Манолова.

" Това е най-чистата идея, с която съм се сблъсквала. И всички би трябвало да спрат да се гаврят с нещастието на тези дами ", безапелационна бе Манолова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР