Най-лесният начин да се дискредитира един протест е той да

...
Най-лесният начин да се дискредитира един протест е той да
Коментари Харесай

Мая Манолова: Протестите на майките на деца с увреждания са многоцветни

Най-лесният метод да се дискредитира един митинг е той да бъде партийно обагрен. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия националният омбудсман Мая Манолова във връзка изказванията, че тя, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и президентът Румен Радев стоят зад митингите на майките на деца с увреждания за да смъкват държавното управление. Тези изказвания са неуместни, добави Манолова.

Аз съм с майките от първия им митинг. Тези митинги са многоцветни като дъгата, тъй като болесттите не са леви и десни. Разчитам на съвестта на партиите да не се пробват да смачкат по този метод този митинг. От всички страни на политическия набор би трябвало да спрат да се гаврят с нещастието на хората с увреждания, съобщи омбудсманът.

Моята цел е безусловно ясна – приемането на законите, които майките желаят. Това е, за което натискам, за което се боря. Защото хората с увреждания в България са натикани в ъгъла, обезправени са, а тези закони ще стартират промяната в тази толкоз значима сфера, уточни Манолова.

Тя разяснява обстановката към желаната оставка на вицепремиера Валери Симеонов поради думите му "кресливи дами " с "уж заболели деца " във връзка митингите на майките на деца с увреждания. Много срамно изявление и доста срамно държание. Протестът на майките е нагорещен в допълнение от този проблем, само че в основата си казусът е обвързван с невъзможността на хората с увреждания да водят естествен живот. Проблемът с Валери Симеонов може да бъде решен от самия Валери Симеонов, от съдружните сътрудници или от Бойко Борисов. За мен като омбудсман държанието и изявлението му са срамни – оттук насетне решението е на политиците. Аз моята работа съм си я свършила – докарала съм законопроекта до Народното събрание и той ще бъде признат, сподели още Мая Манолова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР