Най-лесният начин да бъде дискредитиран един протест е той да

...
Най-лесният начин да бъде дискредитиран един протест е той да
Коментари Харесай

Манолова призова партиите да не употребяват майките на деца с увреждания

Най-лесният метод да бъде дискредитиран един митинг е той да бъде партийно обагрен. Протестът на майките на деца с увреждания е пъстроцветен, той е като дъгата – може да съм наивна, само че доста разгадавам партиите да не смачкват по този метод този митинг. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова, която категорично акцентира, че от 1 юни е дружно с майките и работи по Законопроекта за персоналната помощ.
Тези дами, с техните деца, са натикани в ъгъла и са обезправени , акцентира Манолова. Ако за това не могат да се схванат партиите, защо могат, попита омбудсманът. Тя прикани " да спрат да се гаврят с този митинг ".
Същевременно по отношение на държанието на Валери Симеонов беше охарактеризирано от Манолова като " честен проблем ". Това е срамно и аморално – грижа на политиците е по какъв начин ще решат този въпрос, посочи тя. И разяснява, че намесата на работодателите, отпред с КРИБ на Кирил Домусчиев и АИКБ на Васил Велев (бел. ред. – които заговориха за митинга на майките като за хунта) ни " принуждава " да се върнем към Конституцията – всички ние сме чиновници на суверена т.е. на народа. Представете си по какъв начин един чиновник се явява пред своя шеф и почва да го наскърбява, това е неприемливо държание и не знам за какво си задаваме тези въпроси.
Попитана от Нова телевизия дали целият скандал ще се отрази на приемането на Законопроектите за хората с уврежданията и за персоналната помощ, Манолова отговори, че се надява представителите на държавното управление да си удържат думата и законите да бъдат признати доникъде на декември. Мисля, че има единодушие сред ръководещите и опозицията – чакам да няма съществени отклонения от първичните планове, сподели тя.
Мантинелата на пътя-убиец при Своге
Имам подписка от поданици на Своге да бъде направена пасарелка, да бъде поставена мантинела и да бъда орязани храстите, разясни омбудсманът, визирайки мястото на автобусната злополука, взела 20 жертви. Община Своге и АПИ обаче не престават да спорят кой е виновен за мантинелата, която не можа да спре рейса да падне в Искърското дефиле. Хората са сигурни – те (отговорните органи) ни чакат да се уморим, заключи Манолова. По думите ѝ, мантинелата още не е поправена, а омбудсманът не знае дали към момента следствието не задържа нещата поради събиране на доказателства.
На 12 ноември в Своге ще има нова среща, на която би трябвало да е ясно кой ще прави пасарелките, да са към този момент окастрени храстите, да бъде поставена точната пътна маркировка, да бъде направено отводняването на пътя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР