Най-краткото завещание написал банкер от Лондон. То съдържало само три

...
Най-краткото завещание написал банкер от Лондон. То съдържало само три
Коментари Харесай

Те Бяха В Екстаз, Че Са Упоменати В Завещанието На Богаташа, Но Когато Го Чуха, Щяха Да Се Гръмнат!

Най-краткото наследство написал банкер от Лондон. То съдържало единствено три думи и те били: „ Аз съм опустошен ”.

Най-дългото наследство е направил един от бащите-основатели на Съединени американски щати – Томас Джеферсън. Неговите инструкции за разпределение на имуществото му се сливали с разсъждения за историята на страната.

Наследниците на Джеферсън получавали завещаните от него дялове единствено при изискване, че пуснат на независимост всичките си плебеи.

Най-обидното наследство оставил феодален фермер. Той оставил 100 ливри на жена си, само че в случай, че тя се омъжи наново, оставял още толкоз пари на нещастника, който й стане брачен партньор, защото щял да има потребност от тях.

Най-полезно в историческо отношение е наследството на Уилям Шекспир. Той бил много претенциозен и направил предписание за безусловно всяка част от имуществото си, като почнал от мебелите и приключил с обувките. Завещанието му е измежду дребното неоспорими документи, потвърждаващи съществуването на гениалния драматург.

Най-сложното наследство било направено от лаборант на фамозния физик Нилс Бор. В наследството имало толкоз доста специфични термини, че за разкодирането му трябвало да бъдат извикани специалисти по филология.

Най-голямата сума, завещана от един човек, били петстотин милиона $, завещани от Хенри Форд, който желал те да бъдат разпределени сред 4157 образователни и благотворителни институции.

Най-известното наследство е направил Алфред Нобел. То било оспорено от роднините му. Те получили единствено половин милион крони, а останалите тридесет милиона били завещани за учредяването на Нобелова премия.

Най-тайнственото наследство направил милиардерът Мишел Ротшилд. В него е посочено, че той изрично не разрешава разказа на наследството си, както и обнародването му. Така че и до през днешния ден не се знае какво е завещал.

Най-голямата сума, оставена на животно, е шестдесет и пет милиона $. Милионерът и кинопродуцент Роджър Доркас оставил всичките си пари на обичаното си куче Максимилиан.

Съдът признал наследството за законно, защото приживе Доркас уредил кучето си с човешки документи. На брачната половинка си Доркас оставил един цент, само че тя се омъжила за кучето и след гибелта му наследила милионите му./ezine.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР