Най-краткото определение за виенското колело е, че това е увеселително

...
Най-краткото определение за виенското колело е, че това е увеселително
Коментари Харесай

Младен Тимчев: Предизборното виенско колело в Сандански е незаконно

" Най-краткото определение за виенското колело е, че това е увеселително оборудване. За санданчани обаче май то няма да е по никакъв начин радостно. Защото има доста въпроси, на които досегашното общинско управление би трябвало да даде точни отговори. Това предизборно колело е на върха на омагьосания кръг в порочната процедура на общинската администрация – безконтролно да се вземат решения на мрачно в 12 без пет, да не се търси разговор с жителите, да не се се разисква с специалисти. Малко преди края на мандата на кмета Кирил Котев стартира строителството на „ грандиозния обект ” и доста се бърза да се построи до изборите, очевидно за предизборна пушилка ". Кандидатът на Българска социалистическа партия за кмет на община Сандански Младен Тимчев е безапелационен, че виенското колело в града е нелегално, а общинската администрация за следващ път е потвърдила своята непросветеност. „ Тази администрация не знае, че по този начин нареченото „ виенско колело ” е градеж и за него се издава позволение за градеж, а не позволение за слагане. Тази бюрократична администрация издава с лека ръка позволение за слагане на едно 30-метрово оборудване, като че става въпрос за слагане на сергия за семки ”, твърди Младен Тимчев.
Той разкрива, че администрацията на общината не познава даже личната си Наредба , призната през 2018 година. В противоположен случай щеше да знае, че не може да я употребява, тъй като подобен тип оборудване в тази Наредба няма и не е упоменато на никое място, второ - в парковете би трябвало да има план-схема, утвърдена от общинския съвет, каквато още веднъж липсва. И трето - най-важното, тъй като такова оборудване може да се построи единствено и само с позволение за градеж.
Поведението на некомпетентната администрация е типичен образец по какъв начин едно положително начинание и една огромна инвестиция се хвърлят напразно. А кой управлява противозаконните градежи според закона? Кметът! „ Г-н кмете, дайте отговор на нас, жителите! Безопасно ли е нашите деца да употребяват виенското колело при изискване, че не е спазен законът при построяването му и че същото в никакъв случай няма да се вкара в употреба? Теренът подобаващ ли е за изработката на такова огромна оборудване? Или може би би трябвало да попитате юридическите си съветници от София, които общината е наела и на които заплаща 5000 лв. месечно, а настрана са заплатите на общинските адвокати, които са на щат ”, споделя претендентът за кмет Младен Тимчев.
Той подсигурява п розрачно ръководство и транспарантно разходване на обществени средства , в случай че бъде определен за кмет на община Сандански - ще се прави отчетност на всеки три месеца пред обществеността, ще се аргументира и дискутира всяко значимо решение на общинското управление, което касае харчене на общински средства или въпроси от публично значение.
„ Защото това ръководство загърби разговора с жителите. Не знаем какви заеми е взела общината, върнати ли са част от тях. Има ли двойто планиране на лекоатлетическата писта и на спортната зала? Не сме наясно за какво се увеличи такса боклук. От тази такса се отчисляват средства за озеленяване и непорочност. Влагат ли се тези средства в основаването на повече зелени площи и в по-добра хигиена по селата? Защо фонтанът на „ Атлантически Алианс ” е преструктуриран заради неработеща помпа, в случай, че е в гаранция до 2021 година? ”, пита Младен Тимчев. Той знае, че няма да получи отговори от актуалното общинско управление. Но санданчани имат късмет да получат отговори на всички свои въпроси, в случай че се доверят на Българска социалистическа партия на идните избори, споделя още Тимчев. Защото в управническата стратегия на претендента на левицата ясно е записано, че в период от три месеца ще се вкара обществен електронен указател на всички подписани контракти от общината, в това число на гражданските контракти, с цел да е видно по какъв начин и защо се харчат парите на жителите в общината. Отново в период от три месеца ще бъде обществено налична в целокупност информацията за всички чиновници на община Сандански, техните отговорности и контакти – с цел да се приключи практиката, която да разрешава съществуването на „ секрети и непознати “ чиновници за жителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР