Най-късно в петък 45-тото Народно събрание ще бъде разпуснато от

...
Най-късно в петък 45-тото Народно събрание ще бъде разпуснато от
Коментари Харесай

Парламентът ще бъде разпуснат вероятно в петък

Най-късно в петък 45-тото Народно заседание ще бъде необуздано от президента, предвижда пред Българска национална телевизия някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров.

По мотив започнатите съвещания от президента за състав на нова Централна изборна комисия, той сподели, че държавният може да изрази възражения на кандидатурите на партиите и може да върне една кандидатура и да желае да бъде показана друга, по-подходяща, от същия политически индивид.

По мотив мандата на бъдещото служебно държавно управление, проф. Киров сподели, че той е три месеца, до момента в който се проведат избори. " Ако и идващият парламент не може да излъчи в три опита парламентарно държавно управление и се повтори всичко това, което се разиграва, президентът би трябвало да назначи ново служебно държавно управление, то може да бъде в същия състав, само че няма по какъв начин това служебно държавно управление да работи с небосвод до Нова година ", изясни специалистът.

Проф. Киров съобщи, че служебното държавно управление може да прави проверка на предходното държавно управление, защото това са пълномощия на всяка изпълнителна власт.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР