Най-късно на 6 март кабинетът трябва да е подал оставка,

...
Най-късно на 6 март кабинетът трябва да е подал оставка,
Коментари Харесай

За успешна ротация. До 6 март кабинетът трябва да е подал оставка

Най-късно на 6 март кабинетът би трябвало да е подал оставка, с цел да може оптимално бързо да встъпи в служба новият кабинет с министър председател Мария Габриел . Това сподели пред Нова телевизия министър председателят Николай Денков .

" Ротацията е чисто механически въпрос и той би трябвало да се осъществя по най-гладкия и допустимо най-бързия метод ", сподели Денков.

Новината идва на фона на поръчка от ГЕРБ , че желае, както и неопределеност дали ще има промяна на министри. Засега е ясно, че Христо Хинков, който се отдръпна.

В сряда Денков сподели, че промените в кабинета не могат да бъдат самоцел. " Има смисъл да бъде заменен някой единствено в случай че знаем, че има различен човек, който има мотивацията, има желанието, има знанията да се оправи още по-добре ", сподели той.

Денков сподели още, в никакъв случай не е желал оставката на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов , а рецензиите към министъра на защитата Тодор Тагарев не са мотив да се желае неговата промяна.

" Аз съм удовлетворен от екипа, който имахме ", сподели министър председателят.

По думите му с водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи са говорили за попълване на регулаторите с хора, които имат и експертизата и яиито биографии демонстрират, че няма да злоупотребят с позициите.

Не са обсъждали съответни имена, а са мислели по какъв начин да бъдат включени в разискването и неправителствените и браншови организации.

През юни предходната година " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ) и ГЕРБ ротацията да се направи след 9 месеца ръководство на кабинет с министър председател Николай Денков (от ПП-ДБ), който да замени поста си с досегашната вицепремиерка Мария Габриел (от ГЕРБ).
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР