Най-късно до 20 декември 2019 г. трябва да приключи работата

...
Най-късно до 20 декември 2019 г. трябва да приключи работата
Коментари Харесай

До 20 декември работна група избира бойна машина за Сухопътните войски

Най-късно до 20 декември 2019 година би трябвало да завърши работата на Междуведомствената работна група за избор на реализатор на плана за капиталов разход „ Придобиване на съществена бойна техника за построяването на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада “. Това беше решено на съвещание на Съвета по защита, оповестиха от пресцентъра на военното министерство

На съвещанието министърът на защитата Красимир Каракачанов утвърди настояването за даване на предложение RFP (Request for Proposal) за плана за капиталов разход. Предстои да бъде стартирана съгласувателна процедура сред Министерството на защитата и Министерството на стопанската система за изпращане на RFP до фирмите ARTEC GmbH (Германия), Patria (Финландия), NEXTER Group (Франция) и General Dynamics Land System – MOWAG (Швейцария).

След изпращането на настояването за даване на предложение RFP ще бъде назначена Междуведомствената работна група за избор на реализатор за капиталовия план. Тя ще извърши цялостния разбор и оценката на подадените предложения, след което ще изготви отчет до министъра на защитата.

Окомплектоването с бойна техника на високо военно-техническо равнище в сходство със актуалните условия за бойна успеваемост, подвижност и защитеност, съпоставими с аналогичните мостри системи на въоръжение в страните-членки на НАТО, е главната цел на плана за рационализация на Сухопътните войски.

Той беше признат от 44-ото Народно заседание на 8 юни 2018 година Инвестиционният план „ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада ” планува придобиване на 150 броя бойна и специфична техника за три батальонни бойни групи, на системи и в допълнение съоръжение, както и образование на състава. Времевият период за неговата реализация обгръща 12 години. Прогнозната стойност е в размер на 1 милиард и 464 милиона лв. с Данък добавена стойност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР