Най-късно до 17 май ще подпишем споразумение с всички страни

...
Най-късно до 17 май ще подпишем споразумение с всички страни
Коментари Харесай

Павлова: До 17 май подписваме за роуминга в Западните...

Най-късно до 17 май ще подпишем съглашение с всички страни от Западните Балкани за отпадане на роуминга. Това сподели министърът на българското председателство Лиляна Павлова по време на Български стопански конгрес 2017 година, предава „ Фокус “.

„ Анализирайки по какъв начин най-лесно ще достигнем и до жителите на Западните Балкани, те би трябвало да усетят какво значи европейска вероятност през нещо измеримо. Най-лесно и осезаемо е тематиката „ съгласуваност “. Перспективата е дълготраен проект, само че би трябвало да бъде подсилен от съответни планове. Начертали сме 6 категории “, изясни Павлова.

Тя посочи, че измежду тях са транспортна сигурност, енергийна, просветителна и цифрова. Министърът акцентира, че образованието е решаващо и основно, тъй като когато приказват за промяната, става дума за общоевропейския им проект. „ Тук би трябвало да присъединим и Западните Балкани. Това ще създадем през програмата „ Еразъм + “. Трябва доста ясно да разработим формата на този учебен формат “, изясни тя. За цифровата съгласуваност, министърът изясни, че има прогрес по пътната карта и отпадането на роуминга за страните от Западните Балкани. „ Най-късно на 17 май ще приемем съглашение и пътна карта за всички страни от Западните Балкани “, добави Павлова.

тагове лиляна павлова роуминг западни балкани
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР