Най-известният бизнесмен в Китай заяви, че търговското напрежение между неговата

...
Най-известният бизнесмен в Китай заяви, че търговското напрежение между неговата
Коментари Харесай

Известен китайски милиардер: Търговската война със САЩ ще продължи 20 г.

Най-известният предприемач в Китай съобщи, че комерсиалното напрежение сред неговата страна и Съединени американски щати ще продължи доста по-дълго време от оставането на власт на Доналд Тръмп даже в случай че той завоюва втори мандат.
Според Джак Ма, който е създател и досегашен началник на голямата компания за електронна търговия Alibaba Group, комерсиалната война ще продължи " може би 20 години ". " Това ще трае дълго време и ще бъде цялостна неразбория ", предизвести Ма, представен от БНР.
Един от най-добре познатите китайски предприемачи направи тези мнения в Шанхай на годишно събитие на акционерите на Alibaba единствено часове, откакто Тръмп разгласи въвеждането на нови цени върху вноса на китайския артикули за към 200 милиарда $. Митата в размер на 10% ще влязат в действие 24-ти септември и ще бъдат покачване до 25% в края на годината. Китайското държавно управление отговори с контрамерки, обявявайки, че в среднощ на 24-ти септември вкарва мита в размер сред 5% и 10% за вноса на американски артикули за 60 милиарда $.
Джак Ма означи, че към този момент наложените цени стартират да вредят на бизнеса на компанията Alibaba, само че отхвърли спекулациите, че комерсиалното напрежението е било част от неговите претекстове да се пенсионира. Ма възнамерява да се завърне в образованието, като той беше преподавател, преди да сътвори Alibaba през 1999-а година в жилището си. В същото време той желае да се отдаде повече на филантропията. След негово пенсиониране, той беше сменен от Даниел Джан на поста основен изпълнителен шеф на международно известния портал за онлайн търговия.
Alibaba се трансформира в най-голямата софтуерна компания в Китай с пазарна капитализация от към 406 милиарда $. Компанията стана обществено притежание през 2014-а година, като тогава съумя да набере рекорден първичен (IPO) капитал от 25 милиарда $.
Джак Ма също по този начин сподели на акционерите на Alibaba, че комерсиалната война е " срещу Китай ", само че прикани и личното си държавно управление да " надгради " и да отвори китайския пазар за задграничните вложители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР