Най-известния българин в Страната на изгряващото слънце - Калоян Махлянов

...
Най-известния българин в Страната на изгряващото слънце - Калоян Махлянов
Коментари Харесай

Как се подготвят сумисти в школата на Котоошу

Най-известния българин в Страната на изгряващото слънце - Калоян Махлянов - Котоошу, който управлява лична школа по сумо, откакто преди години се отхвърли от участия в надпревари, споделя пред Българска национална телевизия за тренировките, новите провокации и японския опит. Вижте репортажа на Надежда Василева, която се срещна с Котоошу в Нагоя.

Човекът, който вписа името на България в историята на сумото. А Япония му отговори с самопризнание и голяма благосклонност. Първият европеец, спечелил купата на императора и първият със лична школа по сумо.
Калоян Махлянов - Котоошу: Щом искаш го постигаш. Няма не мога, няма не желая. Стига да имаш предпочитание. Неописуемо предпочитание. Човешките благоприятни условия са неограничени.
Сега сумистите от школата на Котоошу интензивно се приготвят за надпревари в Нагоя. Казва, че ролята му на треньор е доста по-различна от тази на играч - би трябвало да мисли за всички. Учи ги на еластичност и устойчивост.

Калоян Махлянов - Котоошу: Всичко, което го правиш го правиш за себе си, не за някой различен. Колкото повече се стараеш, толкоз по-големи триумфи ще постигнеш. Какво ми е било най-трудното - първо нищо не ми е било елементарно. Просто ме сложиха в тази среда и трябваше да оцелея. Каламура: Уважавам Котоошу като мощен и огромен сумист, също така той е доста великодушен, с огромна душа и има положително възприятие за комизъм. Така дистанцията сред нас и него се съкратява.
Каламура поздравява на български. " Здравей! "

А кантарът демонстрира, че към момента не е задоволително тежък и би трябвало да качи килограми.

Каламура, сумист: Още 30 кг.
Освен тренировките, изключително значима за сумистите е храната. Наблягат на месото и ориза, за здравословния режим са значими и зеленчуците. Канят ни на обяд. Според разпоредбите обаче те самите би трябвало да изчакат, до момента в който обядват гостите.

А Калоян Махлянов смъква много килограми, откогато стопира да се състезава. Котоошу към момента е първата дума, която произнасят множеството японци, когато чуят за България.

Котоошу: Трудно е да се каже с думи това нещо - би трябвало да се види в профил по какъв начин хората почитат България.
Мечтата на Котоошу е да помогне на някой да го надмине в сумото.

Българска национална телевизия: Намерихте ли подобен човек?
Котоошу: Още не съм, би трябвало и той да го желае това нещо, освен аз.
Българо-японска история от Нагоя за триумфа, упоритостта и смелите сърца, които могат да реализират всичко.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР