Най-известната кукла в света - Барби, вече има нова професия.

...
Най-известната кукла в света - Барби, вече има нова професия.
Коментари Харесай

Барби роботен инженер насърчава момиченцата да се занимават с програмиране

Най-известната кукла в света - Барби, към този момент има нова специалност . Куклата към този момент се продава в облика на роботен инженер, заяви Ройтерс.
 

Meet robotics engineer Barbie. She comes with six free coding lessons.
— AJ+ (@ajplus)

Идеята на модела е да насърчи 7-годишните девойки да се научат на същински умения за програмиране, с помощта на партньорството с платформата за детски компютърни игри „ Тинкъл ”, обясниха от компанията за играчки „ Мател ”.
 

Barbie's been upgraded.
— HuffPostWomen (@HuffPostWomen)



В облика си на роботен инженер Барби е облечена с дънки, тениска и дънково яке, носи и очила. Тя идва в комплект с шест безвъзмездни урока по програмиране.
 

At 60 Barbie adds ‘robotics engineer’ to her resume via
— Reuters Top News (@Reuters)

По данни на Министерството на търговията на Съединени американски щати единствено 24% от работните места в бранша на науката, технологиите, инженерството и математиката са заети от дами.
 

is inspiring the next generation of girls to see themselves in careers underrepresented by women. With the launch of Robotics Engineer, we encourage girls to explore STEM and show them that they can be anything. Shop the dolls now!
— Mattel (@Mattel)

През своето 60-годишно битие Барби се е превъплъщавала в над 200 функции, измежду които на президент, разработчик на видео игри и на астронавт.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР