Най-известната криптовалута в света - биткойн, ще изпрати най-добрата си

...
Най-известната криптовалута в света - биткойн, ще изпрати най-добрата си
Коментари Харесай

Биткойнът отчита най-добрата си седмица от октомври миналата година

Най-известната криптовалута в света - биткойн, ще изпрати най-хубавата си седмица от октомври 2022 година, предава Bloomberg. Цената на биткойна най-накрая е нагоре с над 13% за седмицата и в случай че този растеж се задържи, нарастването ще е най-голямото за подобен интервал от 2021 година.

Към 9:00 тази заран българско време токенът прибавя 7,8% към цената си за последните 24 часа до $21 844, демонстрират данни на CoinDesk. В даден миг по време на азиатската търговия растежите му съумяха да изпреварят тези на всички съществени различни монети.

Откакто предишният четвъртък най-голямата криптовалута по пазарна капитализация поевтиня до под $18 500, тя прибави 16% към цената си.
 Светлина в тунела? Цената на биткойна се възвърне до над $20 000
Светлина в тунела? Цената на биткойна се възвърне до над $20 000

Поскъпват и другите водещи криптовалути

Други монети като етер, аваланш и солана също се показват мощно през последните дни, помагайки да изведат пазарната капитализация на криптовалутите още веднъж над $1 трилион, излиза наяве от данните на CoinGeckо.

Индексът S&P 500 от своя страна записа в четвъртък четвърти следващ ден на растежи на фона на отчетливата корелация с криптовалутите.

И въпреки всичко, цената на биткойна остава с 50% по-ниска през 2022 година, наранена най-много от стягането на паричната политика на доста места по света и поредност от удари на компании в бранша.

Покачващата се инфлация, страховете от идна международна криза и геополитическата конюнктура несъмнено не престават да се отразяват зле на пазара на криптовалути, акцентират специалистите.
 Crypto.com, за която работят и хиляди българи, освобождава 5% от личния състав си след срутва на криптовалутите
Crypto.com, за която работят и хиляди българи, стартира да освобождава чиновници

Това е третата криптокомпания, която освобождава служители
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР