Най-известната журналистка в Малта бе взривена в автомобила си недалеч

...
Най-известната журналистка в Малта бе взривена в автомобила си недалеч
Коментари Харесай

Стиска ли ви да погледнете в очите убитата от мафията Дафне Галиция?

Най-известната журналистка в Малта бе взривена в автомобила си в близост от вкъщи, където живее. Тя бе един от проверяващите публицисти по плана „ Досиетата Панама “. Убийството й провокира потрес и отвращение в целия свят. Дафне Галиция почина в понеделник, 16 октомври. Поставена бомба трансформира колата й ”Пежо 108 ” в пламнал пъкъл. Тази черна вест мина някак безшумно из българските медии. Фактът, че нито една от националните малките екрани не разяснява тематиката в утринните блокове, е индикативен. Затова пък бТВ ни „ почерпи “ с професионален двуличник, който облъчи аудиторията с неистини, издаващи напреднала психопатия. Научихме, че Пеевски написа закон, с който да спре разграбването на активите на КТБ и че бил афектиран от тиражираните лъжи за него. Дали да не създадем благотворителна акция да подкрепим този човечец? Дали в бТВ някой си дава сметка, че ни връща към Чернобил?
В България взривената Дафне Галиция няма да провокира прям диалог за медиите и мафията в политиката. Дори да беше българка, което ми е мъчно да си показва. Има обособени опити на сътрудници да хвърлят камък в блатото, само че на тях се гледа като на Мунчо от „ Под игото “. Лудички са, не им обръщайте внимание. Изразът, който взема решение всеки скандал и изваден на ярко проблем. 70 на 100 от медиите са под контрола на Делян Пеевски, 20 на 100 са под различен надзор и остават едни 10%, списвани от „ лудичките “. В България даже да убият публицист, той ще бъде „ махленски “ в корупция, забъркан в съмнителни връзки, нечестен и прочие Рефренът „ заслужил си го е “, ще се върти из пеевските медии като развалена плоча, до момента в който лъжата попие в полирания мозък на аморфната маса. Дано ви звучи цинично, та да обърнете внимание на тези изказвания. Такава е тактиката на мафиотското ръководство: омърсяване на всеки опит за опозиция.

Последните разкрития на Галиция са били за премиера на страната Джоузеф Мускат и двама от неговите сътрудници, които са били свързани с офшорни компании, забъркани в продажбата на малтийски паспорти. Тези компании са получавали заплащания и от Азербайджан. Прокуратурата към този момент проверява случая.

Неотдавна в някои наши медии се появи запис на телефонен диалог сред банкера Цветан Василев и представителка на компанията „ Йозтюрк Холдинг “. От чутото излиза наяве, че българският министър председател Борисов и основният прокурор Цацаров са поискали 50 млн $, с цел да разрешат турците да купят активите на банкрутиралата КТБ и банка „ Виктория “. Поискали ги като комисионна, с цел да смъкват цената съвсем на половина.

Борисов и Цацаров се направиха на расеяни.

Тук към този момент няма сетива за золумите. За опозиция да не приказваме. Борисов „ жъне “ триумфи на интернационалното занятие, а Цацаров разисква битката с корупцията със своя патрон генералния прокурор на Русия Юрий Чайка.

Осветена бе шуро-баджанашката скица на ръководство на ГЕРБ в Хасково, след това и на други места. Гърмяха „ ЦУМгейт “, „ Суджукгейт “, „ Яневагейт “ – никаква реакция… Развинтените болтове на колата на висшия арбитър Лозан Панов… Не е смълчан още и абсурдът около опитите да бъдат заграбени „ Емко “ и „ Дунарит “. Тишина. Сякаш севернокорейските нуклеарни ракети са се стоварили върху нас, сбърквайки пътя към САЩ…

Тото Риина, един от най-големите мафиотски босове в Италия признавал, че почита същински съдията Фалконе, който разрушил огромна част от организацията и бизнеса му. Защото бил същински мъж и съперник. „ Затова ще го унищожа по метод, заслужен за популярен мъж “. Джовани Фалконе, дружно със брачната половинка му Франческа Морвило и 3-ма служители на реда бодигардове (Роко Дичило, Антонио Монтинаро и Вито Скифани), са убити на 23 май 1992 година на автомагистралата А29 сред град Палермо и интернационалното летище. Бронираният автомобил Fiat Croma, в който пътува известният антимафиот, е взривен от страховита бомба с над 1 звук тротилов еквивалент.

Всеки магистрат, ченге и публицист в България, които имат рекламация даже колкото главичка на карфица за преданост към обществото, закона и истината, би трябвало да са подготвени за сходна орис. Всичко друго е подигравка: клечене пред Народното събрание или Министерски съвет с питанки „ Къде е Ани? “, креватни гимнастики и нечистоплътни съглашателства в хотел „ Берлин “ или Банкя. И стига сте мрънкали, че стоите в пеевските медии, тъй като имате фамилии. Всички имат. Просто сте си такива. Пита се единствено дали всеки ден се вършиме, че вярвате на лъжите, които ви пробутват или в действителност им вярвате? Много занимателно.

Не знам по какъв начин се е издържала Дафне Галиция, само че явно не е подгъзвала в комфортни вестници. И несъмнено е била горделив човек. И свободен. Като Анна Политковская. И доста други, несъмнено. Тук такива хора са необичайност. Примитивизмът в политиката болести бизнеса, институциите, магистратурата и медиите. Дори изкуството.

Който може, дано уважи паметта на непознатата Дафне Галиция. Нейната гибел ни сподели за следващ път пропастта, която ни дели от нормалността. Оправданията са беззащитност. И бездуховност.

А в този момент погледнете очите на Дафне Галиция. Ако ви стиска...

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР