Най-известна с големите си магазини за търговия на дребно, които

...
Най-известна с големите си магазини за търговия на дребно, които
Коментари Харесай

IKEA отваря първия си малък магазин в Източна Европа

Най-известна с огромните си магазини за търговия на дребно, които нормално се намират в покрайнините на огромните градове, шведската верига IKEA последователно отваря дребни магазини покрай центъра на градовете в Испания, Норвегия, Финландия и Англия.

Полската столица Варшава ще бъде първият град от разрастваща се европейска стопанска система, където мебелния колос ще отвори дребен търговски обект в центъра. Магазинът ще бъде ситуиран в локалния мол Blue City, а откриването е планувано за 23 октомври, оповестява Emerging Europe.

 IKEA отваря нови магазини в десетки страни
IKEA отваря нови магазини в десетки страни

Компанията възнамерява да доближи до 3 милиарда клиенти през 2025 година

IKEA опитва с редица нови концепции, с цел да продължи растежа на бизнеса си. Това частично се дължи на международната наклонност потребителите да преминат към онлайн покупки, само че шведската верига се стреми и да посрещне потребностите на клиенти, които нямат кола.

" Това, което вършим, е гледането на бъдещето и по какъв начин можем да бъдем там, където потребителят желае да бъдем. Знаем, че 50% от хората през днешния ден нямат кола, което съществено затруднява достъпността до някои от нашите обекти ", съобщи Хавиер Куиньонес, който управлява продажбите на дребно в IKEA в Обединеното кралство и Ирландия.

 IKEA отваря втори магазин в румънската столица Букурещ
IKEA отваря най-големия си магазин в Югоизточна Европа на 60 км от България

Общата инвестиция е 86 милиона евро

Новият варшавски магазин на шведската верига за дома ще бъде " персонализирана, неповторима идея в международен мащаб. IKEA в Blue City Варшава ще бъде място за всеки, който мисли за декориране или възобновяване на интериора на дома си в личен жанр ", изясняват от компанията.

Подобно на новия магазин, открит неотдавна на известната комерсиална улица за мебели в сърцето на Лондон - Tottenham Court Road, обектът във Варшава ще предлага цялостната гама на IKEA. Мебелите могат да бъдат поръчани на място с доставка по домовете, както независимо от клиента, по този начин и благодарение на личния състав в магазина.

 IKEA строи трети магазин в Румъния - в Тимишоара
IKEA продължава експанзията в Румъния: наред е Тимишоара

Обектът би трябвало да бъде приключен до 3 години

Ще има бистро и кафене, които ще оферират изцяло нов хранителен формат на IKEA. Менюто ще се основава на сезонни артикули и многообразие. Ще има топли, сезонни месни и вегетариански ястия, както и класики като обичайните шведски кюфтета.

IKEA се надява, че новите по-малки магазини в градските центрове ще оказват помощ на компанията да понижи въглеродния си отпечатък.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР