Най-изгодно ще е да се отопляваме на електричество, това може

...
Най-изгодно ще е да се отопляваме на електричество, това може
Коментари Харесай

Експерт: Няма да е лека зимата, ако всички са на ток електрическата система няма да издържи

" Най-изгодно ще е да се отопляваме на електричество, това може да докара до проблеми в цялата енергийна система. Има скок на продажбите в електрическите уреди. Електроразпределителната система може да не издържи на натоварването. Програмата за безплатните климатици я има от доста от дълго време, концепцията е остаряла ", съобщи в ефир Боян Рашев, специалист в ръководството на силата, ресурсите и околната среда.

" Но да повторя - в случай че прекалено много решат да се топлят на ток електроенергийната система няма да издържи. Практически нищо не може да се направи. Както предходната година хората на газ и " Топлофикация " би трябвало да се субсидират, не би трябвало да позволяваме да се мине всеобщо на ток. Няма да издържи системата ", добави той.

Проблемът може да е ужасяващ, никой не желае да дискутираме това. Ако стане студено ще имаме огромен проблем. Преди година всичко беше обикновено, хората се топлеха на газ и парно. Тогава енергийната система беше на ей толкоз да се провали. Говорим да спре токът на всички, на всички. Цената на газа през зимата зависи от това каква е температурата. Ако в Азия стане студено и азиатците купуват полутечен газ, Европа ще има огромен проблем. България ще има проблем с това от кое място да вземем газ. Така отново се отваря тематиката за " Газпром ", тъй като няма от кое място другаде ", уточни той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР