Най-интересният и коментиран мач от изминалия футболен уикенд в Германия

...
Най-интересният и коментиран мач от изминалия футболен уикенд в Германия
Коментари Харесай

Дерби от Втора Бундеслига засенчи всичко в Германия

Най-интересният и коментиран мач от миналия футболен уикенд в Германия бе…. сред четиринадесетия и шестнадесетия в класирането на Втора Бундеслига. Динамо (Дрезден) бе хазаин на Магдебург както в конфликт за избавление, по този начин и в дерби на трибуните, където и двата отбора имат агитки, славещи се като едни от най-темпераментните и изобретателни в цялата страна.

Общо 30 500 фенове изгледаха срещата от трибуните на “Рудолф Харбиг Щадион” в столицата на Саксония. 3000 ултраси на Магдебург също бяха заели своите места, пътувайки 230 километра в едната посока и сходно на сътрудниците си от Динамо, бяха подготвили хореография.

Срещата приключи при резултат 1:1, като по този начин Магдебург остана в зоната на изпадащите с 23 точки на шестнадесетата позиция, а Динамо (Дрезден) е на четиринадесето място с пет точки повече.

Магдебург завоюва промоция за Втора Бундеслига предишния сезон, завършвайки на първа позиция в Трета лига.

Футболистите на Динамо ще пуснат фланелките си от дербито на търг, а със събраните средства ще поддържат 28 от последователите на тима, чийто домове бяха разрушени и претърсени от полицията преди година, откакто ултрасите на Дрезден стачкуваха против футболния съюз на страната при посещение в Карлсруе. Втора Бундеслига 26 кръг, събота 16 март  Динамо (Дрезден) 1:1краен резулат  Магдебург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР