Най-иновативните компании за 2023 г. имат потенциала да трансформират изцяло

...
Най-иновативните компании за 2023 г. имат потенциала да трансформират изцяло
Коментари Харесай

10 компании, които могат да променят целия свят през 2023 г.

Най-иновативните компании за 2023 година имат капацитета да трансформират напълно бизнеса и обществото, пишат в материал за обичайна си годишна ранглиста от Fast Company.

Всички представители в класацията са 100% основани от хора, само че от изданието признават, че от чисто любознание са се допитали до ChatGPT, основан от компанията номер едно в листата OpenAI, с цел да видят по какъв начин ще отговори.

Съвсем човешки подтик, означават от Fast Company.

Ето кои компании заемат първите места в ТОП 10 за иновативност:
OpenAI McDonald's Airbnb Holdfast Collective Nubank Microsoft Roblox Webtoon Ramp Tiffany & Co.
OpenAI е единствено един от образците по какъв начин напредъкът в изкуствения разсъдък трансформира визиите за корпоративна Америка - от откриването на медикаменти (DeepMind) до работата в офиса (Canva) и сигурността (Robust Intelligence).

Но класацията на 50-те най-иновативни компании в света и 10-те най-иновативни организации в браншове от рекламата до работното място, демонстрира вдъхновяващи, проницателни истории надалеч оттатък настоящото.

Здравеопазването да вземем за пример, става по-справедливо - за транссексуалните лица (Folx Health), дамите (Maven Clinic), децата (Hazel Health) и пациентите с по-ниски приходи (Cityblock Health) - от компании, които приспособяват предложенията си към общности, които обичайно са били едва обслужвани.

Иконичните марки трансформират метода си на връзка с почитателите, като дават повече власт на основателите на наличие и се свързват с културата (McDonald's, Tiffany & Co.), а светът на заведенията за хранене и потребителските пакетирани артикули се преработва, като в основата му е наличието (MrBeast).

Една от най-влиятелните международни марки, Patagonia, даже трансформира планетата в собствен единствен акционер (Holdfast Collective).

Междувременно в Космоса както обществени, по този начин и частни организации (NASA, Axiom Space) напредват в развиването колкото повече е допустимо.

В класацияъа има и арт колектив (Mschf), който разяснява потребителската и бизнес културата с вещо мигане.

Цялата ранглиста може да видите

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР