Най-хубавият Парк на предизвикателствата в Югозападна България бе открит днес

...
Най-хубавият Парк на предизвикателствата в Югозападна България бе открит днес
Коментари Харесай

Парк на предизвикателствата откриха в Перник

Най-хубавият Парк на провокациите в Югозападна България бе открит през днешния ден в Перник. Уникалното място, ситуирано на 20 декара повърхност, се намира в местността „ Войниковец “. Лентата беше прерязана от кмета на Община Перник Вяра Церовска и министърът на районното развиване Петя Аврамова.
 
„ Щастлива съм, че в седмицата на Перник, когато е празникът на града, отваря порти най-атрактивния Парк на провокациите “, показа с доста неспокойствие кметът Вяра Церовска. „ Той е увеселителен, разнороден със своите зони, които дружно с Централния градски парк, който напълно сме обновили, и дружно с прелестния Западен парк, намиращ се в непосредствена непосредственост, ще дадат опция на перничани и гостите на града да имат доста места за отдих, отмора и изяви, забавление и диалози. Тук има доста забавни места, в които всяка възрастова група ще откри своето място “, разяснява още Вяра Церовска.
 
Министър Аврамова не скри страстта си, че й е извънредно прелестно да участва на откриването на този прелестен парк. „ Искам да поздравя кмета на Община Перник и нейния екип за тяхната иновативност, в подбора на плановете и мисленето, с което трансформират Перник в съвременен европейски град. С 22 млн. лева, които се влагат в обществена, просветителна, административна и пътна инфраструктура, в облагородяване на градската среда по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, Перник ще се трансформира в по-привлекателно и съвременно място за живеене “, уточни министър Аврамова.
 Парк на провокациите в Перник Община Перник
В центъра на парка е построена сцена, подобаваща за разнообразни културни действия и занимания. В непосредственост до нея е ситуирана въжена градина на три равнища, дружно с кула с вита стълба, със стоманена структура „ хексагон “. В западната зона на обекта има специфични трасета за планинско колоездене. В източната му част, измежду съществуващата дървесна растителност, е построена зона „ Търсене на философския камък “.-->
 
Обособено е място за разполагане на палатки. Там е завършено огнище и стълб за знаме. Три нови детски площадки са също част от зоните за деен отдих, както и особено комбинирано игрище. Навсякъде е обезпечен достъп на хора с двигателни проблеми, също и за родители с детски колички. Разбира се, всичко това е обезопасено с инструктори, които ще водят самоуверено жителите и гостите на града по стъпките им, когато решат да опитат своя кураж.
 
Предвиден е авто достъп до централната част на обекта, където е съсредоточена по-голямата част от оборудванията и дейностите. Мащабният план се осъществя по оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейски фонд за районно развиване.
 
В рамките на плана беше осъществена и реорганизация на моста над река „ Струма “, който също беше публично открит през днешния ден от кмета Вяра Церовска и районния министър Петя Аврамова. Мостът свързва няколко квартала с централната част на града. Идващите коли от общините Трън и Брезник през него могат непосредствено да отидат на вътрешноградската автомагистрала, без да утежняват придвижването през центъра на Перник.
 Парк на провокациите в Перник Община Перник
„ Мостът е напълно освежен. Старата железна структура е сменена със стоманобетонна. Ширината на оборудването е 9 метра, с две ленти за придвижване и тротоари за пешеходци от двете страни. Направена е пътна маркировка, инсталирани са пътни знаци. Направени са и спомагателни парапети за сигурност “, изясни кметът Вяра Церовска. Министър Аврамова поздрави кметския екип, че е присъединил в плана точно подобен обект за възстановяване на експлоатационните качества, за отводняването, за досегаемост на хора в неравностойно състояние.
 
Мостът в кв. „ Варош “ е издигнат през 1952 година и от този момент до момента не беше ремонтиран, което затрудняваше придвижването на колите и жителите в централната градска част.
 
В рамките на визитата си министър Аврамова посети и изграждащия се комплекс от четири детски площадки в Градския парк. Площадките са оборудвани със модерни атрактивни уреди – от люлки, катерушки и трамплин за най-малките до маси за тенис за по-големите. Две от площадките – за деца до 3 години и от 3 до 12 години, към този момент са подготвени и се употребяват от малчуганите.
 
Другите две се довършват сега. Няма да липсват и въртележка, беседка и пейки, а настилката ще бъде ударопоглъщаща в разнообразни цветове. Общата стойност на новите уреди е близо 150 000 лв., които са от финансовите разноски на Община Перник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР