Най-голямото за тази година военно учение на българска територия SABER

...
Най-голямото за тази година военно учение на българска територия SABER
Коментари Харесай

Осем държави ще участват в най-голямото военно учение на НАТО в България

Най-голямото за тази година военно обучение на българска територия SABER JUNCTION 18 ще се организира през септември, а в него ще вземат участие осем страни от НАТО. Учението ще продължи три седмици, а по сюжет ще се разиграват действителни бойни дейности за отбиване на неназована страна агресор. Това е кулминационната точка на поредност маневри на алианса в България, които стартират след по-малко от месец - на 5 юли, написа “Дневник “.

През годината в България ще се проведат общо три обучение с присъединяване на съдружници от НАТО.

Най-голямото от тях - SABER JUNCTION ще се организира на полигона " Ново село " сред 4 и 30 септември. Водеща страна по него е Съединени американски щати, а ще вземат участие военни подразделения и от България, Германия, Полша, Румъния и трите балтийски републики Естония, Литва и Латвия.В него би трябвало да вземат присъединяване сред 3 хиляди и 5 хиляди души.

През тази седмица в Полша и балтийските републики завършва Saber Strike 18 с присъединяване на хиляди военнослужещи. Това е проява, че военният алианс е изключително угрижен за отбраната на тази група съдружници и опцията свободно да придвижва войските си през съюзната територия, в това число теснината сред Калининград и Беларус, написа “Дневник “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР