Най-голямото спортно събитие в САЩ Супербоул LII ще се проведе

...
Най-голямото спортно събитие в САЩ Супербоул LII ще се проведе
Коментари Харесай

"Ню Инглънд пейтриътс" и "Филаделфия ийгълс" ще определят победителя в Супербоул LII

Най-голямото спортно събитие в Съединени американски щати Супербоул LII ще се организира тази нощ в Минесота. Финалният дуел от Националната футболна лига (НФЛ) ще опълчи " Ню Инглънд пейтриътс " и " Филаделфия ийгълс ". Двата тима се показаха впечатляващо през сезона като приключиха с 13 победи и единствено три провали.

Супербоул ще се организира за повторно в Минеаполис след 1992 година, каот това е най-северната точка, на която се е играл дуела за купата. Прогнозата е за едвам шест градуса по целзий, само че времето няма да играе роля, откакто мачът ще се играе на новия стадион " Ю Ес банк ", който е напълно затрупан.

Съоръжението, което беше намерено през 2016 година е с потенциал 66 655 места. Стадионът на локалния отбор " Минесота вайкингс " коства 1.1 милиарда $, а единствено договорката с US Bank за правата върху името беше на стойност 220 милиона за период от 10 години.

Двубоят е чакан освен поради чисто спортната си значимост за Съединени американски щати, само че и поради шоуто край терена. Джъстин Тимбърлейк ще бъде звездата на почивката за трети път в Супербоул, само че за първи път ще се появи на сцената самичък. Преди началото на дуела Пинк ще извърши националния химн.

It`s @SuperBowl Week! #SBLII#FlyEaglesFly#GoPatspic.twitter.com/xKpiW82OVi
— NFL (@NFL) January 29, 2018

С огромен интерес се чакат и рекламите по време на дуела. NBC, която ще излъчи срещата сложи минимална сума от 5 милиона $ за 30-секунден клип, само че съгласно последните информации някои компании са платили шест, даже и седем милиона, с цел да популяризират на Супербоул.

Мач за историята

Супербоул LII опълчва " Ню Инглънд " и " Филаделфия " за повторно след 2005 година. Тогава Том Брейди изведе отбора си до трета купа, а забавното е, че в този момент историята е съвсем същата.

Миналогодишният първенец може да завоюва трета купа за последните четири сезона и да отбрани трофея " Винс Ломбарди ". Именно " патриотите " са последният отбор в НФЛ, съумял да завоюва в две следващи години (2004 и 2005). При това триумфът над " Филаделфия " преди 13 години донесе трета купа в границите на четири години за " патриотите ".

Брейди от своя страна ще взе участие за осми път на Супербоул. Куотърбекът на " Пейтриътс " има участия във финалния мач, колкото целият отбор на " орлите " общо. Брейди може да добави шести шампионски пръстен в кариерата си и да стане еднолично най-успешният играч в американския футбол.

Home team, away jerseys.#Patriots elect to wear white for #SuperBowl; team is 3-0 in white in Super Bowls under Bill Belichick. #GoPats#NotDonepic.twitter.com/nnBNqSzrlW
— New England Patriots (@Patriots) January 23, 2018

До момента той е най-успешният куотърбек, а пет трофеи е печелил и лайнбекърът Чарлс Хейли.

При победа " Ню Инглънд пейтриътс " ще изравни " Грийн бей пакърс " с шест трофеи като най-успешния франчайз в НФЛ. При загуба обаче " патриотите " ще са наедно с " Денвър бронкос " с пет загуби, което е връх в Лигата.

Младостта против опита

Супербоул ще бъде и борба сред двама състезатели в доста друга обстановка. Том Брейди е към този момент на 40 години и сложи връх за най-възрастен куотърбек спечелил оценката (досегашният беше на Пейтън Менинг – бел. ред.). Съперникът му Ник Фолс обаче за първи път ще играе във финалния конфликт.

Фолс започва в едвам три срещи от постоянния сезон, само че по-късно се показа доста мощно в плейофите. В историята на НФЛ единствено двама състезатели на поста куотърбек са започвали в по-малко мачове Дъг Уилямс и Джеф Хостетлър, само че и двамата печелят Супербоул.

 Том Брейди има осем участия на Супербоул, колкото целия състав на
© Reuters

Том Брейди има осем участия на Супербоул, колкото целия състав на " Филаделфия ".

" Опитваме се да бъдем спокойни преди този мач, тъй като през годините нашият тим натрупа доста огромен опит. Спокойни не значи отпуснати, това би трябвало да е ясно. Готови сме за борба, както постоянно ", предизвести Брейди преди дуела.

Неговият противник Фолс също показва самочувствие и изрази вяра, че " орлите " ще продължат със мощното си показване.

" Мачът не е сред мен и Том Брейди. Всеки един на полето е значим и ние ще покажем, че сме тим. Стигнахме дотук като тим и по този начин ще спечелим ", сподели куотърбекът на " Филаделфия ".



Супербоул LII ще стартира към 1.30 часа през нощта българско време. Нито една българска телевизия не е декларирала, че ще излъчва срещата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР