Най-голямото сборно място за ваксинация против коронавируса и вчера бе

...
Най-голямото сборно място за ваксинация против коронавируса и вчера бе
Коментари Харесай

В Белград чакат с часове на опашка за ваксина

Най-голямото сборно място за имунизация срещу ковид и през вчерашния ден бе Белградският панаир, където през целия ден няколко хиляди души търпеливо чакаха с часове на опашки, с цел да се имунизират, оповестява белградският вестник "Вечерне новости ".

Опашката пред Зала 11, в която бяха тези без планувана имунизация, бе дълга няколкостотин метра, а пред новия пункт в Зала 3, където сутринта се имунизираха работещите в държавни предприятия, през целия ден бе голяма навалица.

В Зала 3 са сложени 30 пункта за имунизация, а 48 лекари и 56 сестри работеха през целия ден. В Зала 11 има 28 позиции за лекари и 28 кабинки за имунизация. Макар честотата на влизане на хора е огромна, вътре в залите на процедура няма опашки, написа изданието. Организацията харесва най-вече на жителите, които са имали планувана имунизация, а в понеделник те бяха 1225. В панаира има доста млади доброволци, които оказват помощ, с цел да може всичко да действа както би трябвало.

Вестникът отбелязва, че да се имунизират на панаира са пристигнали освен белградчани, само че и поданици на други градове. Имаше и хора, които са пристигнали да се имунизират чак от Република Сръбска, отбелязва "Вечерне новости ".

Досега в страната са имунизирани 260 000 души. От през днешния ден с решение на държавното управление ще могат да се имунизират единствено тези, които са получили покана от електронното ръководство с избран час за имунизиране. Това решение бе взето, тъй като от ден на ден хора идваха на пунктовете за имунизиране без покана и по тази причина се създаваха огромни скупчвания на хора, написа изданието.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР