Най-голямото съоръжение за съхранение на енергия в Европа започна да

...
Най-голямото съоръжение за съхранение на енергия в Европа започна да
Коментари Харесай

Белгия откри най-голямото съоръжение за съхранение на енергия в Европа

Най-голямото оборудване за предпазване на сила в Европа стартира да действа в белгийската провинция Валония.

40-те литиевойонни мегабатерии разрешават устойчиво систематизиране на силата в публичната мрежа, даже когато вятърната или слънчевата сила се мени.

Според Майкъл Коудисър, основен изпълнителен шеф на компанията за слънчева сила Corsica Sole, поради актуалната енергийна рецесия, запасяването с електрическа енергия може да бъде от основно значение за енергийната самостоятелност на Европа.

" Днес имаме ясното схващане, че силата е въпрос на суверенитет и можем да си представим, че новият обект ще ни разреши да разчитаме още по-малко на външни източници на сила ", споделя той пред Euronews.

Центърът може да съхранява 100 MWh електрическа енергия. Всяка батерия коства към 800 000 евро и би трябвало да издържи към 10 години, след което ще бъде рециклирана от производителя.

Инвестицията е коствала 30 млн. евро без никакви обществени дотации.

Рафаел Ланс, началник на отдел " Фондове за енергиен преход " в Мирова и един от финансовите сътрудници в плана, съобщи, че държавните управления са склонни да влагат в огромни инфраструктурни планове.

" Появата на потенциал за предпазване е директно обвързвана с растежа на възобновимата сила и нейното значение в границите на мрежата ", сподели Ланс.

" Като образец, последният фонд, който управляваме, има капиталов потенциал, преизпълнен 1,5 милиарда евро, които събрахме дружно с институционални сътрудници от Франция, Европа, само че също по този начин и от Азия и Съединени американски щати. "

С спомагателния напън за понижаване на съветския газ заради войната в Украйна европейските водачи се борят да балансират сред възходящите енергийни потребности и битката с изменението на климата.

Сега обаче Европейски Съюз има нова стратегия, наречена RepowerEU, която да помогне на държавите-членки да усилят своята самостоятелност във връзка с енергетиката.

Преди новаторските технологии, като да вземем за пример водородът, да станат по-лесно налични, страните от Европейски Съюз ще би трябвало да влагат в производството и съхранението на електрическа енергия във допустимо най-голяма степен, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР