Най-голямото събитие за дигитални технологии и иновации в Европа Webit.Festival

...
Най-голямото събитие за дигитални технологии и иновации в Европа Webit.Festival
Коментари Харесай

Webit.Festival Europe 2019 беше официално открит с бляскава церемония

Най-голямото събитие за цифрови технологии и нововъведения в Европа Webit.Festival Europe 2019 беше публично намерено с блестяща гала, почтена за неговото 11-о издание.

Тази година Webit посрещна 15 000 посетители от 120 страни. Освен да попият от знанията на стотици топ лектори, измежду които политици, бизнесмени, корпоративни водачи, създатели на бизнеси, вложители и учени, посетителите на фестувала съумяха да се срещнат и с активността на 200 стартъпа, определени измежду цели 4000 кандидатури.

Голямата вест от първия ден е фактът, че Валенсия завоюва конкуренцията с 26 други европейски града и ще бъде хазаин на Webit.Festival Europe 2020. Догодина испанският град ще одобри събитието, само че несъмнено това не значи, че Webit ще напусне своя дом - цифровата столица София.

След откриващото шоу, изпълнителният ръководител на Webit.Foundation доктор Пламен Русев беше разгласен на сцената за встъпителната си тирада. Той беше последван от патроните на събитието - еврокомисарят по въпросите на цифровата стопанска система и общество, Мария Габриел, и кметът на София Йорданка Фандъкова. Световният шеф на VISA за стратегически партньорства и стопанска система Бил Гайда също поздрави публиката в Зала 1 на Националния замък на културата.

Програмата за 14-и май беше разграничена на няколко паралелни събития.

Посетителите на Plenary Session се любуваха на лекции от лектори на високо равнище, като изпълнителния шеф на Airbus, Дик Хок, Старши сътрудникът в Digital McKinsey, Пол Уилмот, Управляващият сътрудник в IBM, Хесус Мантас, вицепрезидентът на Amazon, Пол Майснер, старши вицепрезидентът на Mastercard, Чарлз Уолтън, Изпълнителният шеф на Philip Morris International Андре Калантопулоз и доста други.

Те дискутираха тематики като бъдещето на Европа през идващите 10 години, методите за въстановяване на доверието в цифровия свят, в който живеем, бъдещето на специалностите в епохата на роботите и автоматизацията. Други основни диспути бяха свързани с предпазването на обществото на бъдещето от днешни рискове и отбрана на жителите и бизнесите в Европа.

Blockchain/Fintech/Cybersecurity/Defence Innovation/Climate Tech Summit осведоми посетителите си за развиването на няколко основни за бъдещето ни технологии. На сцената приказваха невероятни специалисти, като президентът на Tokyo Chapter Government Blockchain Association, Кохей Кирахара, световният дипломат на Bitfury, Марк Тавернер, създателят на Orcasci, Марк Турел, изпълнителният шеф на SingularityNET, Бен Гьоерцл, създателят на SpaceFund Inc., Рик Тумлинсън, инсвеститорът Александър Шулгин и други.

DEMS Summit разиска бъдещето на цифровите занимания и медиите с някои топ специалисти от Целтрална и Източна Европа.

По време на Startup Balkans Summit се организираха значими полемики за иновационния капацитет на няколко български града. В полемиките присъединяване взеха представители на локалните администрации, създатели на бизнеси, вложители, шефове на топ компании и политици, които ще оформят бъдещето на цели български райони в идващите години.

Събитието Sofia’s Place разиска стъпките, които града би трябвало да предприеме, с цел да се утвърди като цифрова столица и да притегля топ стартъпи и компании. В същото време, специалистите означиха, че София би трябвало да постави още по-големи старания за развиването на локалната предприемаческа екосистема посредством умна колаборация сред обществения и частния браншове.

Първият ден от Webit.Festival приключи с самодейността Webit.X и годишните награди на Webit. За втора поредна година Webit.X е най-голямата платформа в света за вдъхновяването на цвета на една нация. Съвместната самодейност на Weibt и Министерството на образованието и науката събра 3000 изявени възпитаници и студенти и ги срещна с невероятни изобретения, които ще бъдат част от бъдещето на всички ни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР