Най-голямото постижение на Обединени патриоти е първото им участие в

...
Най-голямото постижение на Обединени патриоти е първото им участие в
Коментари Харесай

Веселинов: На протестите се гледа като на реални проблеми, извеждани от хората

Най-голямото достижение на " Обединени патриоти " е първото им присъединяване в ръководството и градивните решения на проблеми, а на митингите се гледа като на действителни проблеми, които хората извеждат и които те, политиците би трябвало да вземат решение, разяснява пред БТВ зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и народен представител от " Обединените патриоти " - Оперативна програма Искрен Веселинов.

Оставката на Красимир Каракачанов не е настояща, " с това стартира съвещанието, господин Сидеров изясни своето виждане, че това за него е ход да се резервира водачът на Вътрешна македонска революционна организация от офанзивите, които постоянно са голословни, като опитът да се залепи прокурорското следствие в Агенцията за българите в чужбина към Каракачанов и към Вътрешна македонска революционна организация съответно. По-добре да бъде на позиция, на която може да прави политика без да е нападнат ", изясни Веселинов.

Когато един министър е извънредно ефикасен, когато има висока социална поддръжка и се е заел с задача да увеличи боеспособността на българската войска и да върне нейния авторитет е неуместно да се изтегля, единствено тъй като е нападан. " Нормално е, ще има завистници, ще има офанзиви, само че въпросът е да се водим към крайната цел ", добави депутатът от Оперативна програма.

Той изясни, че техните министри и представители в изпълнителната власт работят безшумно и редовно и много дейно. Веселинов смята е редно да се излиза с общи начинания и да де образец със старите коли и по какъв начин това ще увеличи повече имиджа на патриотичните обединения. Изтеглянето от изпълнителната власт не покачва имиджа.

НФСБ би трябвало да създадат предложение за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов и по този начин ще покажат съпричастността си към ръководството, това е подписано и в тяхното съглашение, всяка от партиите да е показана в държавното управление, разяснява зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация.

Симеонов ще се върне в Народното събрание като народен представител, тъй като е получил този мандат от жителите, това е процедура и той ще е един от депутатите, които ще способстват за повишение качеството на работата на Народното събрание, добави Веселинов.

Той изясни, че тонът от днешното съвещание е много изменен и това е значимо, окуражаващ е и фактът, че се приказва лице в лице, тъй като доста от недоразуменията и недоизказаните неща са доизказани.

" Няма измислени проблеми, различен е въпросът дали посредством митингите те ще се решат, или в противен случай. Ние считаме, че би трябвало да бъде чут гласът на протестиращите хора и че тези претенции, които са обективни и учредени, би трябвало да намерят своето обикновено решение посредством политически средства ", добави той.

Веселинов разяснява и налога върху старите коли, " Обединени патриоти " не са се изказвали в поддръжка на налога. " Ние имахме оферти, и то много по отношение на колите с газови уредби, които нямат никаква бонификация и са безусловно чисти, за хибридните мотори. Самата канара, по която се полза, беше подложена на критика мощно от наши депутати. И тематиката съгласно нас ще бъде сложена, даже ние сме подготвени да я сложим още веднъж на спор ".

Администрацията на президента не си е свършила работата, по този начин Веселинов разяснява ветото на президента Радев.

" Смятаме, че би трябвало да има екологичен бонус или екологичен минус. Новите коли, с помощта на екологичните си характерности ще заплащат доста по-малко, в сравнение с са плащали до момента, само че за нас е доста незаслужено това, което желаеме да обложим като нарастване, като % на нарастване старите коли ", изясни зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и народен представител от " Обединените патриоти " Искрен Веселинов.

Припомняме, през днешния ден би трябвало да стане ясна ориста на съдружното съглашение сред патриотите, откакто в петък вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка.

През уикенда пък ръководителят на ПГ на Оперативна програма Волен Сидеров изиска да се отдръпна от поста и другия вицепремиер от Оперативна програма Красимир Каракачанов. И до този миг не са ясни точните претекстове на Сидеров да желае оставката на войводата, с изключение на аргумента за укрепване на дребната обединението. Искането му обаче бе несъмнено от Каракачанов като " креативна самодейност ".

Вчера персонално водачът на партия " Атака " заяви, че е разговарял с Борисов. Това не стана с публично прессъощение, а с пост в обществената мрежа Facebook.

Под въпрос в този момент стои каква ще бъде ориста на третото държавно управление на Бойко Борисов и обединението му с Обединени патриоти. Мнението на Цветан Цветанов беше, че обединението е постоянна, макар че финансовият министър Владислав Горанов към този момент призна, че една оставка на Симеонов би провокирала сериозен трус. /news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР