Най-голямото политическо семейство на Стария континент Европейската народна партия (ЕНП)

...
Най-голямото политическо семейство на Стария континент Европейската народна партия (ЕНП)
Коментари Харесай

ЕНП се събира на конгрес в Букурещ, Борисов и Габриел ще следят събитията у нас оттам

Най-голямото политическо семейство на Стария континент Европейската национална партия (ЕНП) се събира на конгрес в Букурещ. Бъдещето на Европа и евроизборите на 9 юни са във фокуса на събитието.

Християндемократическият съюз евентуално още веднъж ще я номинира единомислещо за поста

В идващите два дни нашият екип ще следи конгреса на ЕНП, част от която са българските партии ГЕРБ-СДС и „ Демократи за мощна България “. Формацията е най-голямата група в Европейския парламент.

В Букурещ се очакват близо 2000 делегати. Те имат основна роля във образуването на политиките на Стария континент в изискванията и на боен спор наоколо. 

Няма краен период за разширението на Шенген, сподели евродепутатът Лукас Мандл

В сряда и в четвъртък политически водачи от страните членки, министър председатели и президенти ще очертаят тактиката на ЕНП за идните избори за Европейски парламент през юни.

Очаква се да предлагат и своя водещ претендент за ръководител на Европейската комисия, който евентуално ще бъде Урсула фон дер Лайен.

От Букурещ водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и вицепремиерът Мария Габриел ще наблюдават събитията в София към оставката на кабинета „ Денков “ и идната ротация. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР