Най-голямото ми желание е къщата на Димитър Талев да стане

...
Най-голямото ми желание е къщата на Димитър Талев да стане
Коментари Харесай

Българиѝо, спиш ли?! Искат да продадат рушащата се къща на Димитър Талев /видео/

" Най-голямото ми предпочитание е къщата на Димитър Талев да стане българска, да стане културен дом на България. Не мога да схвана за какво България спи. Може и плоча да сложат, само че България би трябвало да е страна. Да се ​​покаже в светлината на същинска страна и да се преклони пред делото на Димитър Талев. Нека се върне там, откъдето е тръгнал ", сподели Снежана Аческа, настоящ притежател на къщата на Димитър Талев в Прилеп, представена от БГНЕС.

Тя става притежател на къщата след гибелта на брачна половинка си, който е легален притежател. Аческа се оплаква, че имала съществени проблеми с къщата, откакто тя и фамилията ѝ били изгонени от там.

" Проблемите ми са огромни. Съпругът ми умря печален, тъй като беше изпъден от къщата, в която е роден и това е доста мъчно. Няма да споделям кой ни изгони - споделих къде би трябвало.Този човек сега е в пандиза и му поисквам да остане там до края на живота си. Целта беше той да я вземе и да я продаде.Аз не позволих това, реагирах стремително и всичко това беше спряно ", продължи описа си огорчената жена.

Най-голямото ѝ предпочитание е къщата да бъде българска и да стане културен дом на България.

" Тук поражда различен проблем: запитвам къде е България? Не мога да схвана за какво България спи. Повтарям го от години: Това е смешна сума за страната, а страната не се грижи да събере най-малко 100 000 евро за къща с 10 стаи, която може да се трансформира и в хотел ", сподели още Аческа.

Тя чака българските управляващи да ускорят процеса, тъй като къщата се разрушава и няма кой да я поддържа, както се правеше преди 10 години.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР