Най-голямото количество в света синтетичен наркотик каптагон - 5,25 тона

...
Най-голямото количество в света синтетичен наркотик каптагон - 5,25 тона
Коментари Харесай

В Гърция задържаха най-голямото количество в света любима дрога на джихадистите

Най-голямото количество в света синтетичен опиат каптагон - 5,25 тона на стойност 660 милиона $, е иззета от представители на силите за сигурност на Гърция по време на взаимна интервенция, оповестява БГНЕС по данни на Службата за битка с стопански закононарушения към Министерството на финансите в Гърция. Каптагонът (търговското название на фенетилин) е психотропна субстанция, наричана „ обичан опиат на джихадистите “, тъй като постоянно се употребява от терористи в Близкия изток.

Съвместната интервенция беше извършена от чиновници от отдела за битка с опиатите и оръжията към службата за стопански закононарушения, дружно с гръцката полиция, бреговата защита и пристанищната работа. За провеждането на интервенцията е била нужна седмица, като 20 души са взели участие в нея всеки ден.

Задържани са 3 контейнера, идващи от Сирия. Общият брой на конфискуваните и иззети каптагонови таблетки е 5 тона 250 кг и 500 грама, което подхожда на 33 078 150 таблетки. Това е най-голямото количество иззет каптагон в света, като незаконните организации са лишени от приходи, възлизащи на над 660 милиона щатски $.

В ход е следствие за определяне на лицата, участващи в договорката, както и за установяване дали Китай е крайното предназначение на контейнерите.

През 2014 година в Гърция е арестувана най-голямата в света партида хероин - 2,1 тона за 200 милиона евро. Тогава бяха задържани 11 души, от които няколко бяха наказани на пожизнен затвор.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР