Най-голямото изложение на камиони, автобуси и специализирани превозни средства отваря

...
Най-голямото изложение на камиони, автобуси и специализирани превозни средства отваря
Коментари Харесай

Носителите на най-престижните награди в автомобилната индустрия за 2022 г. ще бъдат на TRUCK EXPO в Пловдив

Най-голямото ревю на камиони, рейсове и профилирани транспортни средства отваря порти на 16 юни в Международния панаир

Наградите за камиони, технологии и нововъведения насочват прожекторите към тези транспортни средства, които в действителност трансформират транспорта на пасажери и товари. Всяка година десетки модели и прототипи на другите автомобилни производители влизат в свирепа борба за сърцата и мозъците на жури от специалисти и публицисти, някои от които изминават хиляди километри, с цел да тестват и оценят новите машини. Забравете за каскадата от компликации, през които минава международната стопанска система и автомобилната промишленост в частност, тъй като ни престои вълнуваща среща с носителите на най-престижните награди в бранша за 2022 година, някои от които ще забележим за първи път в България.

Международен камион на 2022 година е DAF с новото си потомство XF, XG и XG+. Холандската гама тежкотоварни коли за дълги дистанции е победител в International Truck оf the Year, след оспорвана конкуренция с неотдавна лансираната серия T-Way на Iveco за строителния бранш и електрическия eActros на Mercedes-Benz (второ поколение), задвижван с акумулаторни акумулатори. И трите отличени камиона ще бъдат показани на TRUCK EXPO 2022 в Пловдив. Възползвайки се напълно от новите разпореждания на Европейски Съюз за маса и размери, те фрапантно усъвършенстват аеродинамиката, горивната успеваемост, дейната и пасивната сигурност, както комфорта за лидера. Председателят на интернационалното жури Джаненрико Грифини ги дефинира като „ нов пример в промишлеността на камиони “, който съставлява „ цялостна платформа за нови генерации различни задвижвания ”.

DAF XG+ беше определен още за „ Най-добър дизелов влекач в Обединеното кралство ” на влиятелните награди Fleet News Awards 22 и тъкмо този модел ще направи своята премиера в България на откритите площи на Пловдивския панаир.

На щанда на DAF ще научите повече и за XF Hydrogen – прототипът на тежкотоварен камион с гориво водород и мотор с вътрешно горене, който завоюва Наградата за нововъведения за камиони за 2022 година Очевидно фирмите форсират скоростта на нововъведенията в автомобилните технологии, до момента в който създават нови концепции за електрическа, обвързвана, самостоятелна и споделена подвижност.

Титлата „ Зелен камион “ е за SCANIA за 6-та поредна година. Това е изумително достижение на шведския производител, отличен за изключителната транспортна и горивна успеваемост на своите камиони. Всички производители на тежкотоварни камиони в Европа са поканени на този влиятелен относителен тест, който се провежда годишно от две немски търговски списания, с цел да открои най-ефективния камион за дълги дистанции. Този път SCANIA взе участие с камион от новата Super силова линия, която дефинира като най-иновативната в 130-годишната си история. В сърцето му стои новият 13-литров, 6 цилиндров редови мотор Scania Super с мощ 420, 460, 500 или 560 к.с. Новата гама скоростни кутии Opticruise G25 и G33 е приета за една от най-гладките, интелигентни и ефикасни трансмисионни системи, а задният мост е с по-бърза предавка с единична редукция за още по-добра горивна успеваемост. На TRUCK EXPO от 16 до 18 юни компанията ще покаже този влекач с шаси с модулна архитектура, което прави оформлението по-предвидимо, разпределението на товара се усъвършенства, както и капацитета за потребен товар и работния обсег на камиона.

Международен ван на годината е новият Citan на Mercedes-Benz, поради неговата успеваемост, сигурност, резистентност и екологични стандарти. Германският производител печели премията в бранша на лекотоварните транспортни средства за 4-и път, поделяйки първото място с Renault Kangoo Van. Посетителите на ревюто в Пловдив ще видят напълно актуализирания Citan с бензинов 4-цилиндров мотор с мощ 131 к.с., грациозен дизайн и последно потомство системи за сигурност и инфотейнмънт. Компактните му външни размери и обилно пространство го вършат удобен при пътешестване и комфортен за товарене. Специално внимание заслужава информационно-развлекателната система MBUX със 7‘‘ сензорен екран и безжично свързване, както и системите за сигурност, които нормално се срещат при огромните камиони - деен спирачен помощник, деен помощник за поддържане на пътната лента, деен помощник при паркиране.

За първи път българската аудитория ще види още новият лекотоварен камион на японската марка FUSO Canter с впечатляваща норма за излъчванията EURO VI – STEP E, както и новият електрически градски рейс на ISUZU - Novociti Volt, който ще грабне вниманието на общините за потребностите на публичния превоз. В бранша на полуремаркетата не пропускайте премиерата за България и Източна Европа на новото потомство MegaFort на OTTO-TRAILER за транспорт на инертни материали и на MegaTimber - за транспорт на дървесина.

Всеки от упоменатите коли, ремаркета и полуремаркета ще могат да бъдат прегледани и тествани по време на TRUCK EXPO 2022, в особено обособена зона за тест драйв на територията на Пловдивския панаир.

Изложението на най-модерните търговски транспортни средства отваря порти от 16 до 18 юни в града под тепетата. Организатор е Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП). Входът е свободен, след регистрация. Вземете своя безвъзмезден пропуск: truckexpo.eu

*Източник: TRUCK EXPO 2022
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР