Най-голямото чудо на изборите се случи в Пазарджик, където кметът

...
Най-голямото чудо на изборите се случи в Пазарджик, където кметът
Коментари Харесай

Ще подхванат ли далаверите на загубилия Пазарджик кмет Тодор Попов?

Най-голямото знамение на изборите се случи в Пазарджик, където кметът Тодор Попов загуби поста си от Петър Куленски след 16 години власт. Едва ли някой в Пазарджик е вярвал, че това може да се случи. Сега всички в града се питат, дали управляващите ще подхванат най-сетне всички далавери на Тодор Попов, които се показваха в медиите една след друга и до този миг никоя от службите не им обръщаше внимание. 

Най-големите далавери ставали посредством брачната половинка на кмета Силвия, написа Lupa.bg. Медията преди време писа за акция против Попов, която тогава към момента не беше извършена. Впоследствие следите от инспекцията бяха покрити, както се случи и с пиянският скандал на Попов, в който го спипаха да кара солидно почерпен. 

Далаверите на жена му са за публични поръчки за градежи в града. Сигнали за нарушавания са подавани неведнъж.
През тези 16 години обаче, нередностите не са били разследвани по верния метод, става дума за съществени спорове на ползи.

Подадени са и сигнали, че брачната половинка Силвия има и безценен апартамент в столичния квартал " Витоша ".
В службите е постъпила информация за това, че брачната половинка на кмета поемала всички поръчки за градеж на обекти в Пазарджик.

Става дума за детски площадки и ремонт на пътища, които се печелят от компании на Силвия. По случая са направени инспекции и всичко е тихомълком прекъснато с позитивен резултат за кметското семейство.

Продажба на безценица

Тодор Попов нашумя и с опита си да продаде родопската гора над село Црънча за 3 лв. квадратния метър. Управникът се вкара в нов „ Апартаментгейт ” с опита да продаде общинско жилище на безценица на своя съгражданин и някогашен кмет на Пещера Николай Зайчев.

Отдавна в пространството се знаят мераците на Зайчев към апартамент, намиращ се в централната част на Пазарджик на 4-ти непоследен етаж. Жилището е ситуирано в кооперация на извънредно централно място – улиците „ Гео Милев ”, „ Булаир ” и „ Беласица ”. Същият този Николай Зайчев бе воин и преди години, когато в качеството си на кмет бе отправил молба за закупуване на жилището, което е обитавал като наемател в годините, в които е бил чиновник на послушание на Попов. Абсудрът е, че Зайчев кандидатства като извънредно нуждаещ се за приемане на общинско жилище - нещо, неприемливо за кмет на община. 

Отнетата брошура

Скандалът с отнетата брошура на кмета на Пазарджик Тодор Попов е скатан и локалните публицисти не могат да получат каквато и да е информация и до ден сегашен.

На 30 октомври предходната година взеха книжката на баровската личност за две години. 

Причината е, че отказал на пътни служители на реда да го тестват за приложимост на алкохол.

Оттогава никой не знае какво се е случило със абсурда, а жителите на Пазарджик допускат, че градоначалникът им си е върнал документа посредством връзки и въздействие.
Попов бе спрян за инспекция малко преди среднощ. От полицията в Пазарджик показват, че униформените се усъмнили, че лидерът е пийнал. Той обаче не се съгласил на инспекция с дрегер. Освен, че са му взели книжката, Тодор Попов трябваше да заплати и санкция от 2000 лв.. Дали обаче и това се е случило? 

Смъртта към него

Смъртта към Тодор Попов не е рядко събитие и все остава неразкрита. Той загуби близки хора, за които разледващите прекратиха работата си без да стигнат до какъвто и да е резултат.



Съдията от Районния съд в Пазарджик Майа Попова се е самоубила по доста нечовечен метод - обесила се е с колана на халата си за баня. Засега не е ясно каква драма се е разиграла в живота й, с цел да стигне до съдбовната стъпка. Тя е брачна половинка на брата на Тодор Попов.

Съдийката има много бурно минало - тя бе наказана на 2 години пробация, откакто преди 4 години я хванаха да кара мъртвопияна - с 5,02 промила алкохол в кръвта.

Делото против нея се води от април 2011 година, когато на път за работа тя се е блъснала с колата си в спрял автомобил. Тогава юристката изпадна в кома, въпреки и вредите по колите да не бяха съществени. 

По време на случая снахата на кмета Тодор Попов беше заместник-председател на Районния съд в Пазарджик. След него бе освободена от управителния пост. Висшият правосъден съвет по този начин и не предприе някакви дисциплинарни дейности против нея.

6 патрона за дясната му ръка Татяна Стоянова 

Неизвестен разстреля с 6 патрона 33-годишната Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик Тодор Попов.



Убиецът изчакал Стоянова да вкара джипа си в гаража в задния двор на кооперацията, в която живее. Едва направила 2 крачки, килърът изскочил и изстрелял 4 патрона в тялото й. Жената се свлякла до колата, а убиецът пуснал контролно още 2 патрона в тила. Веднага по-късно е липсващ, без да оставя следи.

Сигналът за откритото тяло е подаден от жители в 18,40 ч,. Никой в оживения регион не е чул изстрелите. Предполага се, че револверът е имал заглушител. Оръжието не е намерено.

Коментира се и по какъв начин служителка със 700-800 лева заплата може да си разреши първокласен джип и просторен апартамент в центъра, където се е нанесла преди година. Попов отхвърли версията, че убийството е предизвестие за него, и сподели, че не се опасява.

Стоянова, която е приключила пиар в Софийския университет, стартира кариерата си като кореспондент във вестник в Пазарджик, който към този момент не съществува. В началото на века е и водач на младежкото Съюз на демократичните сили в Пазарджик, само че се разочарова и напуща партията. През 2003 година е назначена за началник на администрацията на общинския съвет, откакто актуалният кмет става негов ръководител. През 2007 година Тодор Попов печели първия си кметски мандат и Стоянова е назначена за началник на неговия кабинет.

Тя на процедура бе вторият човек след кмета, споделят осведомени. Младата жена съчетавала функционалностите на началник на кабинета, пиар и надзорен орган на кмета. Хората загатват за любовна връзка сред двамата, само че това по този начин си остава недоказано. 

 Координирала всички отдели, без нейно единодушие информация от администрацията не излизала. Тя координирала срещите на Тодор Попов. Твърди се, че тя е била в течение на всички неща, които са се случвали в администрацията и с кмета през годините, което може да е претекст за убийството й.

За Татяна Стоянова се знае, че не е омъжена. Нейни приятелки и колежки настояват, че
в последните месеци не е имала и мъж до себе си. В тази връзка те изключват, че смъртта  може да е в резултат на любовна драма, отчаяние или възмездие.
Убитата млада жена е само дете на родителите си Марияна и Иван Стоянови.

Разследването на жестокото ликвидиране беше прекъснато, макар че в медийното пространство се появи информация, че има обвинен за зверството. 

Лукс



Десет месеца преди да изтече вторият му мандат, кметът на Пазарджик Тодор Попов се прочу в народен мащаб с имение, поразяващо с размерите и лукса си. Оказа се, че през последните година-две градоначалникът е съумял да построи за себе си хасиенда, която впечатлява даже тези българи, които към този момент са претръпнали за първокласните градежи в всякакви „ радостни ” митничарски „ села ”, както и за мутробарока, превзел богаташките квартали на доста от градовете ни.

Само за съпоставяне – палатът на циганския „ цар ” Киро в Катуница е на ниска цена знак на благосъстояние спрямо комплекса от постройки и изкуствената река в имението на Тодор Попов, скрити зад висока и скъпа (а също и противозаконна, съгласно строителните стандарти) ограда в пазарджишкото село Паталеница.

Парадоксалното е, че локални медии – да вземем за пример „ Телекабел ТВ ” – много по-рано от телевизия bTv пробваха да сезират способените органи за явното противоречие сред приходите и благосъстоянието на Тодор Попов – само че сигналите им останаха глас в пустиня. Телевизята беше смачкана след скандалните фрагменти.

„ Бомбата ” гръмна след журналистическо следствие на bTv, което бе онагледено с фрагменти от впечатляващото имение, снимани от въздуха благодарение на дрон (дистанционно управляем безпилотен летателен апарат). В опита си да покажат всички гледни точки публицистите дадоха думата както на кмета Тодор Попов, по този начин и на строителни специалисти –оценители на парцели, а разтвориха и данъчните заявления на Попов и брачната половинка му.

Резултати обаче няма!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР