Най-голямо търсене в Смолянско има за кадри с хуманитарна и

...
Най-голямо търсене в Смолянско има за кадри с хуманитарна и
Коментари Харесай

Кадри с хуманитарна и икономическа квалификация се търсят най-много в Смолян

Най-голямо търсене в Смолянско има за фрагменти с филантропична и икономическа подготовка. От две години се следи и повишаване на наклонността да се търсят чиновници с механически специалности. Това демонстрира изследване измежду бизнеса в региона, извършено през август-септември месец. Резултатите от него бяха показани пред Областния съвет за развиване в Смолян.
В изследването са взели участие 154 работодатели от района, като най-активни са били от сферата на търговията, промишлеността и индустриалните действия. Това стана ясно от изказването на Николай Димитров, началник-сектор „ Посреднически услуги “ в Регионална работа по заетостта – Пловдив.
Освен уменията и знанията, работодателите дефинират като основни качества самоконтролът и самодисциплината. Високо ценени са инициативността и предприемчивостта.
80% от интервюираните работодатели удостоверили, че през идващите 12 месеца ще търсят нови чиновници, като оповестените работни места ще бъдат за непрекъсната, а не за сезонна работа.
Потвърждава се и мнението, че неналичието на способени служащи вреди на бизнеса, като понижава качеството на услугата.
Уточнено бе, че задачата на тези изследвания е да бъдат избрани нужните за бизнеса фрагменти, както и да се подкрепи Министерството на образованието и науката за подготовката на фрагменти, които да обезпечат със експерти работодателите.
Зам.-областният шеф на Смолян Адриян Петров съобщи, че би било потребно да се организират изследвания и измежду търсещите трудова претовареност, тъй като след разбор на мненията на двете страни, ще могат да се създадат по-обективни оценки за положението на трудовия пазар в област Смолян.
Според него е нужен сложен метод при решение на казуса с безработицата, както и по-голяма интензивност и заинтригуваност от страна на бизнеса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР