Най-голямата загуба по време на прехода бе загубата на хора.

...
Най-голямата загуба по време на прехода бе загубата на хора.
Коментари Харесай

Бъгарин с успешна кариера в Канада обяви пред Захариева, че се връща в България

" Най-голямата загуба по време на прехода бе загубата на хора. От една страна скърбя, че не сте в България, само че въпреки това тъкмо вие сте най-хубавите ни посланици. Където и да отида, президенти, министър председатели и министри акцентират, че надълбоко ценят гения и трудолюбието на нашите сънародници в техните страни. Надявам се част от вас да се върнете. "

С тези думи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се обърна към нашите сънародници в Канада, които се събраха да отпразнуват с нея Деня на независимостта в българската черква " Свети Иван Рилски " в Монреал.

Храмът е платен от българските емигранти през 2009 година, а държавното управление ни оказа помощ ремонта и основаването на българско учебно заведение там с 20 500 $.

" България е страна с положително бъдеще за вашите деца. За първи път предходната година броят на напусналите страната към този момент е еднакъв на тези, които са се завърнали. Знам, че ще отнеме време, само че се надявам следващата година завръщащите се да са повече ", сподели още Захариева, представена в известие на Министерство на външните работи.

30-годишен мъж от публиката - Никола Цеков, съумя да развълнува първия ни посланик, откакто й заяви, че след 11 години живот в Канада счита да се върне в родината, макар че има добре платена работа и доста другари.

Външният министър поздрави нашите сънародници и с 110-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България.

" През тези 110 година Българският народ мина през редица трудности - тоталитарен режим, Студената война, а единствено преди няколко месеца завърши Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Може да кажем, че през днешния ден се е сбъднала фантазията на Левски България да бъде равна на другите европейски нации. Сега поддържаме и нашите сътрудници от Западните Балкани да станат част от Европейски Съюз ", сподели тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР