„Най-голямата ви сила днес са свободата и независимостта. Образованият и

...
„Най-голямата ви сила днес са свободата и независимостта. Образованият и
Коментари Харесай

Илияна Йотова към студентите в УНСС: Най-голямата ви сила са свободата и независимостта

„ Най-голямата ви мощ през днешния ден са свободата и независимостта. Образованият и свободният човек е най-големият коректив на политическата класа и поръчител на демокрацията. Това го демонстрираха митингите през миналите 30 години от нелеката ни нова история, в основата на които бяха студентите. Останете свободни и самостоятелни в мислите и позициите си, в изборите си. " С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова се обърна към студентите в Университета за национално и международно стопанство. „ Не позволявайте да ви лишават света, който вие желаете ", перифразира Йотова девиза на висшето образователно заведение.

Вицепрезидентът беше посетител на тържественото отбелязване на 30-годишнината на Студентския съвет при УНСС. По мотив юбилея и за дейната и виновна активност за отстояване правата на студентите, за ангажираността и мощния глас по значимите въпроси Илияна Йотова удостои съвета с почетния плакет на вицепрезидента.

„ Вашата история е историята на нашия либерален преход, а във вашата активност непроменяемо се оглеждаха всичките сложни години. Но най-важното - силата, фантазиите и силата на доста младежи ", уточни вицепрезидентът. Илияна Йотова дефинира Студентския съвет като най-верния асистент на студентите и посочи разностранната му активност - от наемите на общежитията, размера на стипендиите, кариерното насочване, през разнообразни и ексцентрични начинания във връзка бележити дати, до разнообразни форми на полемики по злободневни тематики, по въпросите на образованието и пазара на труда.

„ Голям е приносът на Студентския съвет за престижа на УНСС, за това да бъде измежду трите най-желани университета в България ", акцентира вицепрезидентът. Тя особено благодари на преподавателите, че с професионализма и всеотдайната си активност трансформират УНСС в емблема за качество и гаранция за триумф. Университетът е едно от петте български висши учебни заведения, които са пълноправни сътрудници в консорциумите от „ Европейски университети ".

„ Знаещи, можещи, с сериозно мислене и с дейна позиция, публично ангажирани младежи построява УНСС. И персонално съм се убедила в това при срещите ни в университетските аудитории. Колкото и да е претрупан графикът ми, постоянно отвръщам на предложения за полемики със студенти ", съобщи Илияна Йотова и открои поредицата Студентски лаборатории, които провежда със студенти от цялата страна, отдадени на ролята на България в Европейския съюз, както и за опциите за кариера с българска тапия за задгранични студенти от български генезис. „ Смелите и ексцентрични решения, които се раждат на такива срещи, в никакъв случай няма да се родят в кабинетите на властта ", акцентира вицепрезидентът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР