Най-голямата верига за любители в България Интерактив тенис връчи годишните

Най-голямата верига за любители в България Интерактив тенис връчи годишните ...

Интерактив тенис награди най-изявените играчи за 2017 година.

Най-голямата верига за любители в България Интерактив тенис връчи годишните си награди на бляскава церемония в Скандал Лаундж кафе в София ринг мол. На празника присъстваха десетки приятели на спорта, фенове и много от миналогодишните шампиони на лигата. №1 в годишната ранглиста на ИТЛ и носител на титлата „най-добър играч за 2017-а“ стана Адриан Стоименов. Той има в актива си 23 победи и 11 загуби, а през тази година събра 3245 точки от 13 турнира. След него се нареди най-добрият за 2015-а и 2016-а Едиз Батран, който участва само в три от турнирите на Интерактив тенис за годината – два Мастърса и финалите на лигата. Победите му обаче му донесоха 3100 точки и заслужено второ място в годишното класиране. Трети остана Камен Новиков с 2870 точки и заявка за още по-добър ранкинг през 2018-а.

„Доволен съм, имах силно начало и силен край на сезона – коментира Камен, след като взе наградата си. - В средата на 2017 не играх много добре и затова нямах шансове да се класирам по-напред, въпреки че участвах в по-голямата част от турнирите категория 500. Но беше една добра година и очаквам от 2018 да е още по-добра. Получиха се много интересни мачове и имахме много приятни емоции и по време на срещите, и след тях.“Първите трима в годишната ранглиста получиха награди от „Спорт депо“ – ваучер за 300 лв. за Адриан Стоименов, за 200 лв. за Едиз Батран и 100 лв. за Камен Новиков. Адриан, който е треньор по тенис, спази обещанието си, дадено в началото на сезона, и дари премията си на млади таланти.

По традиция от Интерактив тенис раздадоха награди в още три категории. Плакет за най-позитивен играч спечели Симеон Симеонов, който участва в турнирите на ИТЛ от самото създаване на лигата и демонстрира завидно постоянство. Участва във всички формати – начинаещи, средно напреднали и напреднали, като има зад гърба си 31 победи и 41 загуби. В любимия си Мастърс през септември той записа оспорвани мачове, а през тази година планира още по-активно участие в надпреварите.

За най-активен играч беше обявен Кирил Илиев. „Харесва ми форматът и начинът, по който се провеждат Вечерните турнири „Лото“ – каза той. - Трябва опит, за да може човек да влиза в мачовете, да печели и да покаже най-доброто от себе си. Това е мястото, където можеш да видиш много нови хора, които не знаеш как играят. Това се отразява веднага на погледа върху играта. Имам над 70 мача през последните години, обичам играта и резултатът не ме вълнува. Важно е, че стават хубави срещи, а и имаш нови познанства и много често – нови приятели. И не на последно място – играеш в точно определен час, без да чакаш и да губиш време.“Най-проспериращ тенисист за 2017 е Стамен Стаменов. Той играе от началото на 2016, като веднъж в седмицата работи с треньор, а в останалото време се изявява в турнирите на ИТЛ. През декември Стамен спечели първата си купа – в категория 250, а преди това успя да стигне до два полуфинала в категория 125.

„Ще продължа на играя и през 2018 – да трупам опит и точки, - каза Стамен. - Ще се стремя да излизам от груповата фаза и във веригата Уикенд тур, която също е невероятно изживяване.“
Тримата получиха ваучери от 50 лв., осигурени от „Спорт депо“ и аксесоари от „Лото“. Всички дами, които присъстваха на церемонията в Скандал Лаундж кафе бяха изненадани с подаръци от организаторите.

Източник: sportal.bg