Най-голямата в света видео хостинг и социална мрежа YouTube, собственост

...
Най-голямата в света видео хостинг и социална мрежа YouTube, собственост
Коментари Харесай

YouTube затяга правилата за потребители

Най-голямата в света видео хостинг и обществена мрежа YouTube, благосъстоятелност на Гугъл, стяга разпоредбите за консуматори. Изискванията на видеоплатформата към съдържавнието и  изпозлването на видеоклипове се завишават, осведоми BBC Russia.
Отсега нататък модераторите на YouTube ще изтриват видеоклипове,
Какво зазбраняват новите правила:

YouTube ще отстранява видеоклипове, които съдържат очевидна опасност или „ злонамерени обиди “ въз основа на избрани критерии, в това число расова, полова или полова принадлежност.
Освен това видео хостингът няма да разреши публикуването на материали, които носят скрита или косвена опасност от принуждение.
От Youtube споделиха, че новите правила ще се ползват за всички - от политици и инфлуенсъри до елементарни консуматори. Тези, които ги нарушават, няма да могат да печелят от реклами. Също по този начин техните видеоклипове могат да бъдат изтрити и сметките им да бъдат блокирани.
Ръководството обаче също съобщи, че ще има изключения от тези правила. Те ще бъдат за обиди, които се употребяват в язвителен подтекст, стенд ъп и свързани с музика.
" Всички недоволства на потребителите ще бъдат обсъждани самостоятелно и подтекстът на видеото ще бъде взет поради ", увери представителят на YouTube Нийл Моен. " Това обаче не значи, че можете да обидите някого и по-късно да кажете: " Шегувах се ".
Поради новите правила YouTube беше на крачка от заличаване на видеоклип на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в който той назова сенатора Елизабет Уорън „ Покахонтас “ - откакто тя съобщи, че има индиански корени. Въпреки това, видео хостингът реши, че задачата на президента е да завоюва благоволението на гласоподавателите, а не да наскърбява индивида и видеото не беше изтрито, напомня БГНЕС.
Причината
Ръководството на YouTube стигна до това решение след скандал през юни 2019 година
В центъра на абсурда се оказа журналистът Карлос Маза от новинарския уебсайт Vox. Той беше обидждан и нападан неведнъж от видеоблогъра Стивън Краудър при всеки оповестен материал за новинарския канал.
Спорът сред двамата беше и борба за почитатели. Краудър през юни имаше към 4 милиона почитатели в YouTube, а каналът Vox имаше 6 милиона клиенти.
Всеки път, когато Маза разгласява нов видеоклип, изработен за Vox, Краудър заснемаше свое видео, съдържащо обидни забележки по отношение на половата ориентировка и етническата принадлежност на журналиста. В своите видеоклипове Краудър имитира акцента на Карлос Маза и го назовава " чудноват ", " мексикански гей " и " гей-елфът на компания Vox ".
Тогава YouTube отхвърли да отстрани обидните видеоклипове, защото те не нарушаваха разпоредбите за потребление на хостинга, само че даде обещание да прегледа по-подробно обстановката и по-късно наложи самостоятелни наказания против Краудър, ограничавайки капацитета му за облага от реклами.
В сряда, 11 декември, видео хостингът разгласи, че ще отстрани няколко видеоклипа на Краудър, които към този момент не дават отговор на новите правила на Youtube.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР