Най-голямата в света социална мрежа Facebook ще открие новия си

...
Най-голямата в света социална мрежа Facebook ще открие новия си
Коментари Харесай

Въпреки Brexit Facebook открива новия си офис в Лондон

Най-голямата в света обществена мрежа Фейсбук ще открие новия си офис в Лондон през днешния ден (4 декември) и ще добави още 800 работни места в столицата на Англия през идната година, с което акцентира уговорката си към страната, макар че тя се приготвя за Brexit.

Социалната мрежа заяви, че повече от половината от хората, работещи в поделението ѝ в центъра на Лондон , ще се съсредоточат върху инженеринга, което ще направи от офиса ѝ там най-големият инженеринг център отвън Съединени американски щати.

Офисът също по този начин ще бъде хазаин на първия вътрешен развъдник за стартъпи на Фейсбук , наименуван LDN _LAB. Той е предопределен да оказва помощ за стартирането на английски цифрови бизнеси.

Вицепрезидентът на обществената мрежа за Европа, Близкия Изток и Африка Никола Менделсон съобщи, че Фейсбук е по-ангажиран от всеки път към Англия и поддържа растежа на новаторските започващи компании в страната.

" Великолепната предприемаческа екосистема на Англия и интернационалната известност за високи достижения в региона на инженерните технологии я вършат едно от най-хубавите места в света за създаване на софтуерни компании ", споделя тя.

„ Изградили сме нашата компания тук - тази страна е голяма част от историята на Фейсбук през последното десетилетие и аз чакам с неспокойствие да продължим работата си, с цел да реализираме задачата ни да съберем света по-близо ", показва тя.

Новите работни места, които се случват 10 години след основаването на първия офис на Фейсбук в Лондон , ще доведат общия брой на английските чиновници на Фейсбук до повече от 2 300 до края на 2018 година

Фейсбук , дружно с други американски цифрови колоси, в това число Гугъл и Amazon, не е възпрепятствана от агресия в Лондон поради решението на Англия да напусне Европейския съюз.

Социалната мрежа разгласи основаването на новата си централа през предходната година, скоро откакто Гугъл разгласи, че построява нов център в града, който ще може да побере повече от 7хил. чиновници като цяло.

Новият офис на Фейсбук е в квартала Уест Енд на столицата, планиран е от архитекта Франк Гери и ще побере инженери, разработчици, маркетингови и търговски екипи, работещи по артикули като Workplace - бизнес артикул, който бе основан в Лондон. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР