Най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc представи засега само

...
Най-голямата в света социална мрежа Facebook Inc представи засега само
Коментари Харесай

“Фейсбук” ни завладя! Пуснаха специална версия за деца между 6 и 13 години, но има едно условие…

Най-голямата в света обществена мрежа Фейсбук Inc показа към този момент единствено в Съединени американски щати за първи път услуга, особено ориентирана към деца. Акаунтите в Messenger Kids могат да бъдат създавани единствено от родителите и те би трябвало да прибавят всеки обособен нов контакт, разгласи Фейсбук в понеделник. Самата услуга е ориентирана към деца на възраст сред 6 и 13 години.

Фейсбук нормално изисква потребителите му да са на възраст над 13 години, само че новото приложение явно е късмет да се реализира бранд преданост и от консуматори под тази възраст във време, в което конкуренцията от страната на младежи, ползващи друуги услуги, като Snapchat, пораства, разяснява Ройтерс.

В приложението няма да се пускат реклами, а данните на потребителите няма да се обработват с рекламни цели, съобщи компанията от Менло Парк.

Според американските закони за отбрана на децата онлайн услуги като Фейсбук не могат да оферират на консуматори на възраст под 13 години общоприетата си версия без специфични механизми за надзор. В практиката обаче е потвърдено, че доста дребни деца съумяват да заобиколят възбраната, като вкарат неправилни дати за раждане и по този метод се излагат на разнообразни рискове. Самата Фейсбук цитира анкета, съгласно която 80 на 100 от децата на възраст сред 8 и 13 години биха почнали да употребяват обществени мрежи.

Онлайн услугите, които рискуват да си навлекат съществени проблеми от страна на Федералната комерсиална комисия (FTC) в Съединени американски щати, в случай че не пазят малолетните на своите платформи, интензивно създават специфични правила и услуги за тях. Но това не взема решение всички проблеми. Така да вземем за пример видеоплатформата YouTube на Гугъл неотдавна откри, че услугата ѝ за деца съдържа освен детско наличие. Още по тематаИнтернет счупи медиите и няма връщане обратно

В Messenger Kids Фейсбук постанова разнообразни защитни ограничения. Така да вземем за пример единствено родителите би трябвало да се разпознават с паролата си за Фейсбук, с цел да основат акаунт за децата си. Ако деца желаят да се прибавят взаимно като контакти, това би трябвало да бъде утвърдено от родителите и от двете страни, съобщи продуктовият управител Лорън Чен. Децата не могат да трият нищо в Messenger Kids, в същото време обаче родителите нямат достъп до наличието на диалозите в своите лични устройства.

Засега няма механизъм за прекачване на данните във версията за възрастни на Messenger при постигане на възраст от 13 години, а съгласно Фейсбук от автоматизирано прекопирване няма смисъл, споделя Чен.

Вече има редица други приложения, които децата могат да употребяват с родителско единодушие, а децата могат да споделят между тях посредством текстови известия на мобилни телефони. Фейсбук разяснява, че съгласно редица проучвания дребните деца към този момент употребяват технологиите регулярно, само че посредством приложения, пригодени за младежи и възрастни, които провокират безпокойствие измежду родителите, че децата им могат да споделят с непознати.

„ Налице е в действителност празно пространство на пазара за приложения за известия за деца, които да дават надзор и на родителите”, съобщи говорителката на Фейсбук Лорън Свенсон. „ Ще забележим по какъв начин децата ще го употребяват и това ще ни разреши да прибавяме актуализации в бъдещи версии, в случай че е необходимо”, разяснява тя.

Пускането на приложението в понеделник се приема като тест, защото до момента е налице единствено в Съединени американски щати и единствено за операционната система iOS на Apple. Приложението е било разработвано в продължение на 18 месеца, споделя Свенсон.

Фейсбук разгласи, че се е съветвала с 1200 родители както и със експерти по онлайн сигурност и развиване на детето, в това число от Националната асоциация за родители и учители, Центъра за прочувствено разузнаване в Йейл, Центъра за медии и детско здраве и други

Източник: investor.bg
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР