Най-голямата туристическа компания в света TUI отчете 1,3 милиарда долара

...
Най-голямата туристическа компания в света TUI отчете 1,3 милиарда долара
Коментари Харесай

Пандемията тласна най-голямата туристическа компания в света към загуби за $1,3 милиарда

Най-голямата туристическа компания в света TUI регистрира 1,3 милиарда $ загуба през третото тримесечие, когато пандемията попречва доста пътувания. Компанията съобщи, че реализира прогрес в намаляването на разноските, нужни, с цел да й помогне да издържи рецесията, предава CNBC.

TUI съобщи, че търсенето последователно се връща. Компанията си обезпечи още финансова поддръжка от немското държавно управление, за превъзмогване на свития си бизнес, откакто COVID-19 заличи приходите за три месеца.

Ликвидността в този момент възлиза на 2,4 милиарда евро, съобщи TUI, което й дава убеденост, че може да стигне до 2021 година, защото пандемията продължава да вреди на пътуванията и наближава по-спокойния зимен сезон, когато ваканционните компании нормално са на загуба.
 TUI редуцира 8000 работни места
Най-голямата туристическа компания в света редуцира 8000 чиновници

Гигантът ще осбоводи 15% от чиновниците си за да понижи разноските си

Групата съобщи, че не може да даде прогноза за годината, на фона на продължаващото oпустошение в резултат на пандемията. Надеждите за мощно възобновяване през лятото бяха " скъсани " от новите ограничавания, въведени от Англия на пътуващите до Испания, което значи повече отменяне на отмора.

Подготвяйки се за по-малък пазар, TUI съобщи, че би трябвало да понижи разходната база с над 300 милиона евро годишно и че е постигнала прогрес, като е възнамерявала да понижи флота на немската самолетна компания TUI fly, да преструктурира френския си бизнес и да затвори 166 магазина във Англия.

TUI съобщи, че летният сезон на 2021 година наподобява обещаващ с повишаване на резервациите до 145%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР