Най-голямата трансгранична крайградска железопътна линия в Европа - Leman Express,

...
Най-голямата трансгранична крайградска железопътна линия в Европа - Leman Express,
Коментари Харесай

Откриха най-голямата жп линия в Европа

Най-голямата трансгранична крайградска железопътна линия в Европа - Leman Express, през днешния ден беше публично открита за необятната аудитория в източния френски град Анмас, откъдето влакът потегли за Женева, заяви телевизия BFMTV, представена от Българска телеграфна агенция.

 Вграден видеоклип

Новата линия ще разреши жителите на Анмас, Евиан, Сен-Жерве и Анси, покрай швейцарската граница, да пътуват до Женева и Копе без прехвърляне, заобикаляйки езерото Леман. Очаква се това да промени всекидневието на 100 000 французи, които работят в Швейцария.

 Вграден видеоклип

" Всяка комбинация ще спести пътешестване на 400 автомобила, а влакът е и 25 пъти по-малко замърсяващ за околната среда. 50 000 пасажери ще икономисват всеки ден по 40 минути ", посочи на церемонията ръководителят на десноцентристка опозиционна партия " Републиканците " Лоран Вокие. Той е ръководител на регионалната администрация в района Оверн-Рон-Алп и един от спонсорите на плана.

 Вграден видеоклип

Построяването на линията Leman Express е коствало 1,56 милиарда швейцарски франка (1,42 милиарда евро) от швейцарска страна и 335 милиона евро за 2,5-километровата права на френска територия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР