Най-голямата строителна компания в момента у нас Джи Пи Груп

...
Най-голямата строителна компания в момента у нас Джи Пи Груп
Коментари Харесай

Джи Пи Груп се опитвали да се снишат, конкурентите ги сготвили

Най-голямата строителна компания сега у нас " Джи Пи Груп " се пробва да се сниши. Конкурентите ги " сготвиха ". Това разяснява Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията пред БНР.

" Джи Пи Груп " станаха прекомерно огромни, изпревариха други огромни компании. Големите в България са 3-4 компании. Дали групово или някой от тези 3-4 огромни, може единствено да подозираме. През този дълъг интервал, в който компанията печелеше едни от най-хубавите публични поръчки и методът, по който се появиха документите на един съветник, в които те участваха - на мен ми се коства, че доста " инцидентно " се появиха тези материали ", уточни специалистът, най-вероятно имайки поради следствието на уеб страницата " Биволъ ", в което се твърди, че " Джи Пи Груп " са част от добре " смазана машина " за огромни обири на средства от европейските фондове.

Във връзка с реакцията на премиера Борисов, който настоя строителната компания да бъде извадена от плановете с европейско и държавно финансиране, Безлов разяснява, че " Джи Пи Груп " са станали жертва на възприетата от известно време тактика от премиера да изрязва всевъзможни хора и компании, които му основават политически разтърсвания.

Според него " Джи Пи Груп " не може да си разреши да изчезне от пазара, рационалната ѝ тактика би била да стане по-малка, с цел да е по-малко забележима. Друга допустима тактика е да се раздели на по-малки компании, сподели той и изрече съмнение, че компанията ще продължи да извършва поръчки, които е спечелила, само че няма да взе участие известно време за нови поръчки. Според него е допустимо и да търси някакво правосъдно изчистване.

" Този модел на обществените институции, които разчистват конкуренцията, за мен е действителният проблем ", акцентира Тихомир Безлов по отношение на състезанията за публични поръчки.

" След вълната, която се чака от европейски пари за инфраструктура, следва една дупка за новия интервал, в случай че има изобщо идващ подобен огромен интервал. В момента интервалът е доста решителен. Оттам вътрешната им битка стана медийна ", разяснява още той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР