Най-голямата социална мрежа в света Фейсбук създава версия на услугата

...
Най-голямата социална мрежа в света Фейсбук създава версия на услугата
Коментари Харесай

Фейсбук пуска Инстаграм за деца под 13 години

Най-голямата обществена мрежа в света Facebook основава версия на услугата за шерване на фотоси Инстаграм особено за деца под 13 години, заяви " Гардиън ".

Инстаграм е водещата платформа за шерване на фотоси в интернет. Приложението се употребява от доста инфлуенсъри и е комфортен метод за връзка с известни персони. Съдържанието, което се публикува в профилите в Инстаграм в доста случаи може да не е уместно за деца.

" Все по-често децата питат родителите си дали могат да смъкват приложение, което да им помогне да поддържат връзка с приятелите си. "

" До момента родителите нямат доста разновидности, тъй че работим за основаване на спомагателни артикули – както направихме с Messenger Kids – подобаващи за деца и ръководени от родители. Планираме да въведем следена от родителите система в Инстаграм, с цел да могат децата да поддържат връзка със своите другари, да откриват за себе си нови увлечения, ползи и други неща ", съобщи представителят на Facebook Джо Озбърн

Aктуалната декларация за дискретност на Инстаграм не позволяла на консуматори под 13-годишна възраст да записват собствен профил. В новата версия това ще е допустимо, само че родителите ще могат да употребяват доста функционалности, с които да наблюдават и да лимитират нещата, които виждат децата им. Твърде рано е да предположим по какъв начин ще наподобява интерфейса и какви функционалности да чакаме от идната версия.

Приложението ще има специфична секция със занимателно наличие и бързи контролери за другарство с приятелите.

Самият план е в начална фаза и занапред ще научаваме елементи за функционалностите, които ще ни предложи усъвършенстваната за деца версия на Инстаграм. Припомняме ви, че Messenger Kids бе представен преди четири години за консуматори на възраст сред 6 и 12 години. Скоро по-късно приложението бе спряно, защото не провокира упования интерес, а и тъй като имаше митинги от страна на родители, психолози и деятели.

Много хора тогава изразиха неодобрение, че Messenger Kids кара децата да прекарват повече време пред екрана на смарт телефоните.

От обява в блога на Инстаграм от преди няколко дни, в която не се загатва новият " детски " Инстаграм, излиза наяве, че компанията работи по усилване на отбраната на профилите на най-младите консуматори. Нова функционалност да вземем за пример ще прави невероятно за възрастните да пишат на клиенти под 18 години, които не ги следват. 

Ще има вести, когато някой е последвал прекалено много профили на малолетни, като ще бъде мъчно тези профили да се откриват през търсачката от хора на по-голяма възраст.

 
Австралия против Facebook, Facebook против Австралия
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР