Най-голямата сферична структура в света се настани върху силуета на

...
Най-голямата сферична структура в света се настани върху силуета на
Коментари Харесай

Лас Вегас построи най-голямата сферична структура в света

Най-голямата сферична конструкция в света се настани върху силуета на Лас Вегас като голям галактически транспортен съд – черен и тайнствен, а през нощта - окъпан в светлина. MSG Sphere няма да отвори порти за публиката най-малко още три месеца, само че упованието измежду хората пораства, написа CNN.

С височина 111 и широчина 157 метра, това е най-голямата сферична конструкция в света. Театърът й, който е във формата на купа, има LED екрана с най-висока разграничителна дарба на планетата. Екстериорът на структурата е екипиран с 1.2 милиона светодиода с размер на хокейна шайба, които могат да бъдат програмирани да основават динамични изображения в голям мащаб – в действителност, още веднъж най-големия в света.

Не е елементарно да привлечеш вниманието в град, който се гордее със световноизвестни атракции, като танцуващите фонтани на Bellagio, полупълномащабно копие на Айфеловата кула, втората по височина наблюдателна кула в западното полукълбо и лъч светлина, забележим на стотици километри.

Абсолютно зашеметяващо е да погледнеш нагоре и да видиш какво има пред очите ти. В развлекателния бизнес съм съвсем 40 години. Никога не съм виждал нещо сходно и не пресилвам. Това е отвън всички ранглисти “, споделя Рич Клафи, основен действен шеф на Sphere.

Екстериорът й ще бъде осветлен всеки денонощно с анимации и други изображения, от време на време свързани със сезона. Например, може да се трансформира в гигантска тиква на Хелоуин и снежно кълбо на Коледа.

Мястото ще бъде хазаин на музикални, кино и спортни събития. Sphere е проектирана от архитектурната компания Populous, която стои зад доста от най-хубавите спортни арени в света. Разходите за строителство, надути от пандемията, се повишиха до 2.3 милиарда $. Глобусът побира съвсем 18 000 души, ситуиран е на една пресечка на изток от именития Las Vegas Strip и ще бъде обвързван с пешеходна алея с Venetian resort complex.

Съоръжението ще бъде намерено на 29 септември с U2:UV Achtung Baby Live at Sphere - поредност от 25 концерта, отдадени на знаковия албум на ирландската група от 1991 година Achtung Baby, която ще продължи доникъде на декември. Цените на билетите стартират от $140.

Мястото ще бъде хазаин на извънредни прожекции на „ Пощенска картичка от Земята “ - филм на Дарън Аронофски, който дава обещание да се възползва изцяло от големия екран на Sphere, с цел да предложи на феновете зашеметяваща обиколка на планетата.

През ноември Гран При на Формула 1 в Лас Вегас ще премине през Sphere, която ще бъде хазаин и на надпревари по бокс, смесени бойни изкуства и други събития. Но главното й предопределение е да бъде място за музика онлайн, предлагайки изумително аудио озвучаване посредством повече от 160 000 високоговорителя.

Сферата е оборудвано с хаптични седалки, които могат да вибрират, с цел да подхождат на протичащото се на екрана, както и с 4D машини, имитиращи вятър, разнообразни темератури и даже миризми. И в случай че всичко звучи малко пресилено, хубаво е да си напомним, че това въпреки всичко е Лас Вегас. Остава да забележим дали Sphere ще извърши екстравагантните си обещания.

Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР