Най-голямата сделка за годината с жилищен имот в Лос Анджелис

...
Най-голямата сделка за годината с жилищен имот в Лос Анджелис
Коментари Харесай

Кой е българинът, купил имение за милиони долари в Бевърли Хилс?

Най-голямата договорка за годината с жилищен парцел в Лос Анджелис е осъществена от българин. С тази вест излезе американското издание " Варайъти ", което посочва и имената на купувача - Христо Йорданов Христов. Става дума за голямо имение с обща повърхност от над 30 декара, от които 1325 кв. метра са застроени. Крайната цена е в размер на умопомрачаващите 34 640 000 $. Имотът в началото е бил оценен за 55 милиона, " тъй че Христов - или който фактически е купил този исполин - е сключил добра договорка, само че несъмнено това зависи от гледната точка ", заключава " Варайъти ".Според " Варайъти " става дума за " бележит търговец на оръжие от България или негов едноименник ". Първата част от догатката наподобява изцяло задоволителна, откакто предприемач с тези имена от дълго време е известен в медиите у нас. При това освен в качеството си на оръжеен търговец, а и на експерт в покупко-продажбата на първокласни парцели.

Христо Христов стана прочут през 2013 година, когато влага над 2 млн. евро в апартамент в една от най-скъпите здания на австрийската столица Виена. Според локалното издание " Виртшафтсблат " негови съседи там са петролни шейхове, шефове от " Газпром ", немски и австрийски бизнесмени - до един милиардери.

Още тогава излиза наяве, че Христов не купува парцела за лично прилагане, а с капиталова цел. Той е избрал допустимо най-евтиния апартамент в постройката, който по-късно да препродаде на неведнъж по-висока цена поради елитната компания към него.

С доста висока степен на възможност може да се допусна, че тактиката е дала резултат, откакто 6 години по-късно Христо Христов продължава да развива имотния си бизнес, освен това в надалеч по-големи мащаби. Това е и повода, заради която надали някой ще го види да населява новозакупеното имение в Бевърли Хилс.

Сделката във Виена стана мотив в българските медии да се появат детайлни изявления за бизнеса му. Към 2013 година 53-годишният тогава мъж е съсобственик на една от най-мощните оръжейни компании у нас- " Сейдж консултантс ".

През февруари 2012 година Министерството на защитата възобновява лиценза за импорт и експорт за идващите 3 години. В последните години компанията на Христов се свързва с гърмежите край Петолъчката и с приватизацията на ВМЗ-Сопот. През юни предходната година избухват гърмежи в складовете на " Берета трейдинг " и убиват 3-ма души. Унищожени са муниции за десетки милиони. Една от компаниите, които употребява складовете на " Берета ", е " Сейдж консултантс " на Христо Христов и съдружника му Генчо Христов.

През февруари прокуратурата упрекна притежателя на " Берета " Денислав Делев и шефа на компанията му. В същото време тече и комерсиално дело, по което просител е компанията на Христо Христов, а ответник - " Берета Трейдинг ". Искът е за 30 милиона лв. вреди от гърмежа, като " Сейдж консултантс " желаят " Берета трейдинг " да бъде оповестена и в неплатежоспособност, с цел да изплати вредите, отговорно породени от гърмежите в складовете.

Всъщност " Сейдж консултантс " е държала там военна продукция за милиони, която е изцяло унищожена, споделя в своя обява в. " 24 часа " и добавя, че се преполага, че това са били взриватели, с които компанията на Христов интензивно търгува на интернационалния пазар.

През 2011 година избухва друга спекулация с военна техника на " Сейдж консултантс ". От влакова комбинация в Румъния изчезват 64 остарели взривателя, благосъстоятелност на компанията. Те са предопределени за актуалния вид на именитата съветска " Катюша ". Пътували са в посока Сопот, където евентуално са щели да бъдат преработвани. По-късно румънците откриват множеството от взривателите, благосъстоятелност на родната компания.

Дестинацията Сопот също не е инцидентна. Фирмата на оръжейния търговец Христо Христов бе един от четирите претендента за приватизацията на военномашинния цех, само че отпадна, тъй като не извършва всички условия. В годините обратно компанията на имотния българин печели десетки публични поръчки, свързани с доставка на техника за армията. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР