Най-голямата самолетостроителна компания "Еърбъс" (Airbus S.A.S.) ще намали производството на

...
Най-голямата самолетостроителна компания "Еърбъс" (Airbus S.A.S.) ще намали производството на
Коментари Харесай

Еърбъс намалява производството на крила за самолетите си за три седмици

Най-голямата самолетостроителна компания "Еърбъс " (Airbus S.A.S.) ще понижи производството на крила за самолетите си за три седмици, заяви Ройтерс, цитирайки изказване от компанията, която е записана във Франция. Мярката се постанова заради закъснение на работния развой, с цел да се вкарат спомагателни ограничения за запазване на здравето и сигурността на чиновниците на фона на разрастващата се пандемия от ковид
Тя ще засегне заводите на компанията за крила в британския град Брайтън и в немския Бремен.
Основните промишлени интервенции на "Еърбъс "са поделени сред четири европейски страни. Частично към този момент е възобновено производството във Франция и Испания от понеделник. Припомняме, че компанията спря производството и монтажа в заводите си в тези страни на 17 март поради новите ограничения за ограничение на придвижванията в битката с пандемията от ковид. Компанията създава пътнически, товарни и военно-транспортни самолети с марката Airbus.

Аіrbuѕ e нaй-гoлeмият пpoизвoдитeл нa caмoлeти пpeз 2019 гoдинa откакто изпревари aмepиĸaнcĸия cи ĸoнĸypeнт Воеіng. Европейската компания е пpoдaла 863 мaшини пpeз пocлeднитe дванадесет мeceцa, оповестява Rеutеrѕ. Това се случва за пръв път от 2011 година. Аіrbuѕ се възползва от ĸpизaтa, която връхлетя Воеіng cлeд злополуките на двa нейни caмoлeтa 737 Мах прекъсването на производството им.

С възприятие на горделивост можем да кажем, че и България има принос за този триумф. Освен атрактивна капиталова дестинация за производството на автомобилни елементи, у нас стартира да се развива и още един високотехнологичен бранш, какъвто е самолетостроенето. Френската компания "Латекоер България " ЕООД получи документ на вложител клас "А " за квалифицирания от нея план за сглобяване на железни съставни елементи за носова част на аероплан AIRBUS A350. Инвестицията е на стойност 5.57 млн. лева и ще се употребява за разширение на производството на завода на компанията в икономическата зона в Радиново. В него ще бъдат разкрити нови 35 работни места към съществуващите към този момент близо 200 в това дружество. С този капиталов план ще стартира сглобяване на железни съставни елементи за носова част на аероплан Airbus A350. Компонентите са нов вид артикул за сдружението, който не е създаван до момента.

През септември 2018-а "Латекоер " отвори завода за самолетни елементи в индустриална зона "Марица ", край Пловдив. В него се създават дребни възли за вратите на самолетите и електроразпределителни шкафове, предопределени за електронната част на самолетите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР