Най-голямата руска интернет компания - Yandex, обяви, че разработваната от

...
Най-голямата руска интернет компания - Yandex, обяви, че разработваната от
Коментари Харесай

Руският гигант Yandex иска да бие Google на един нетипичен пазар, който ще стигне $2 трилиона през 2030-а

Най-голямата съветска интернет компания - Yandex, разгласи, че разработваната от нея технология за самостоятелни коли към този момент е минала над 1,5 милиона километра на цялостен автопилот, оповестява Bloomberg. От компанията дават първи сигнал по какъв начин се развива нейният план откакто тестванията започнаха в края на 2017 година.

С това достижение компанията се причислява към групата на международните софтуерни колоси с достижения в създаването на технологии за самостоятелни коли.

То е изключително значимо за Yandex, която желае да се състезава и да се конкурира на този пазар с дъщерното сдружение на американския водач Гугъл - Waymo. По този метод двете софтуерни компании ще се борят един до друг на пазар, който от UBS предвиждат, че ще надмине 2 трилиона $ до 2030 година.

Изминаването на 1 милион благи или над 1,5 милиона километра се възприема като доказателство, че технологията на компанията е потвърдено ефикасна и сигурна. Също по този начин е основен фактор за приемането на регулаторните позволения за стартирането на самостоятелните коли на пазара.

От Yandex показват, че въпросните километри дават отговор на това колите да обиколят всички улици в Ню Йорк 166 пъти или се равняват на дистанцията, което всеки водач изминава за 70 години интензивно каране.

Руският софтуерен колос стартира тестванията на своята технология през декември 2017 година в Москва, като по-късно стартира такива и в Щатите - в Инополис и Лас Вегас.

Година преди този момент компанията разгласи партньорство с съветския производител на тежкотоварни коли " Камаз " за основаването на общ модел безпилотен автомобил. Тогава стана ясно, че част от плана е и немската Mercedes.

Що се отнася до главния бизнес на Yandex, той е обвързван с разнообразни цифрови услуги - от интернет търсачка, през електронна търговия до онлайн реклама. Тя е най-голямата софтуерна компания в Русия, като тя ръководи петият максимален интернет браузър в света след Гугъл, Baidu, Bing и Yahoo. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР