Най-голямата работодателска организация у нас - КРИБ е поискала удължаване

...
Най-голямата работодателска организация у нас - КРИБ е поискала удължаване
Коментари Харесай

КРИБ: Мярката 60/40 ще действа до 30 юни догодина

 Най-голямата работодателска организация у нас - КРИБ е поискала удължение на мярката 60/40 до края на юни 2021 година Според бизнеса това е належащо, защото тогава се чака началото на новия туристически сезон. Предложението е отправено до обществения министър Деница Сачева. Това разгласи ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев по време на годишното общо заседание на организацията.

" Виждате, че по тази мярка бяха разходвани съществени средства. Това значи, че тя работи. Тези средства бяха усвоени от голям брой компании, огромна част от тях наши членове. Виждате, че тази мяка се планува да работи и следващата година ", изясни Кирил Домусчиев.

Удължаването на мярката ще подкрепи началото на новия туристически сезон, безапелационен е Домусчиев. Според него макар първичните рецензии към нея, тя е помогнала на бизнеса да се оправи с най-тежките последствия от рецесията. 

" КРИБ е единствения създател на тази мярка! Тогава всички бяха срещу, всички други работодателски организации, в това число и държавното управление, поддържаха ни единствено КНСБ. А в този момент татковци и съавтори доста. Всички са удовлетворени и не го крият ", съобщи още Кирил Домусчиев.

Освен за към този момент назначените служащи и запазването на работните им места, е готова мярка за тези, които в този момент стартират работа.

" Беше квалифициран и принадлежности " Заетост за теб ", който ще помогне на новоназначени служащи, взети от трудовите тържища, като поеме минималната работна заплата и осигуровки за 6 месеца ", изясни за Нова тв ръководителят на КРИБ. 

Друга мярка, препоръчана от КРИБ, е премахването на " парадайса на длъжника " - тъй че да няма междуфирмена задлъжнялост и всеобщи банкрути. 

Друга мярка е разсрочването на заемите към банковия бранш. КРИБ предложи още бранш " Строителство " да бъде отприщен. 

" Много беше направено от страна на организацията и за секторите туризъм, хотелиерство, ресторантьорство и търговия ", напомни още Домусчиев. 

Отново по самодейност на КРИБ част от срещата по европорграмата React EU отиват за безопастни условия на труд, непосредствено в предприятията. Малките и междинните предприятия са подмогнати с близо 1,5 млрд лв. по банков път или като грантово. 

Домусчиев заключи, че членовете на организацията са създали дарения на стойност над 13 млн лв. - парични дарения, здравно съоръжение, хранителни артикули за нуждаещите се, средства за медиците на първа линия. На общото заседание беше признат финансовия доклад и проекто-бюджета за 2020 година на организацията и доклада за активността на КРИБ за предходната година. 

Работодателите дефинираха бюджета на страната за следващата година като уравновесен.

" Сега е моментът, в който би трябвало да се развърже кесията и да се оказва помощ на бизнеса, да се оказва помощ на семействата, да се оказва помощ на нашите сънародници, които са в по-тежко положения от нас ", съобщи Евгений Иванов, изпълнителен шеф на КРИБ.

А през днешния ден КРИБ и УНСС подписаха ново съглашение за съдействие. Вече 5 години студентите на 100-годишния универстит вземат участие в стажове, а по-късно не престават и кариерата си в компании, които са членове на КРИБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР