Най-голямата промоутърска компания Live Nation призна, че е пуснала билети

...
Най-голямата промоутърска компания Live Nation призна, че е пуснала билети
Коментари Харесай

Билети за "Металика" са били директно "препродадени" чрез Live Nation

Най-голямата промоутърска компания Live Nation призна, че е пуснала билети за концерти на " Металика " непосредствено в уеб сайтове за препродажба на билети, макар че публично твърди, че е против сходни практики, заяви " Гардиън ".

По време на скришен телефонен диалог сред представител на " Металика ", бизнес сътрудник на Live Nation и старши чиновник на самата компания, се чува по какъв начин тримата изготвят проект, с цел да заобиколят директната продажба на билети. В 11-минутния диалог, оповестен в уеб страницата американския уебсайт " Билборд ", служителят на Live Nation споделя по какъв начин подразделението на самата компания, което се занимава с продажби, Ticketmaster " няма да го направи ".
Той предлага билетите да бъдат ориентирани към уеб сайтове като StubHub и Viagogo, в които консуматори препродават към този момент закупени билети.

От Live Nation признаха, че са употребявали тази тактичност по време на турнето на " Металика " през 2017 година Но те настояват, че това не е постоянна процедура, а е по-скоро изключение. От компанията настояват, че тази услуга е поискана от представителя на " Металика ". Целта на хода е била билетите да бъдат продадени на пазарна цена по-близка до действителната.

Представител на " Металика " разяснява пред " Билборд ", че членовете на групата не са знаели за това. Те употребяват услугите на " съветник по билетите ", който се занимава с тези въпроси. Според Live Nation част от екипа на " Металика " се е решил на този ход, откакто е осъзнал какви огромни суми печелят хората, които препродават билети в интернет.

 Робърт Трухильо и Кърк Хамет от
© Mads Claus Rasmussen, Reuters

Робърт Трухильо и Кърк Хамет от " Металика ".

" През 2016 година за един-единствен концерт в Минеаполис са били препродадени 10 хиляди билета, без каквото и да било присъединяване на групата ", съобщи представителят на групата. По негови думи откакто са разкрили какъв брой пари печелят препродавачите за един-единствен концерт, самостоятелен съветник е работил с Live Nation по " неповторима тактика за дистрибуция ", която употребява пазара на препродавачите за пласирането на билети от висок клас.

Не от през вчерашния ден са съмненията, че групи и промоутъри пускат билети за концерти непосредствено в уеб сайтове за препродаване, като по този метод принуждават почитателите да заплащат повече. Тези обвинявания обаче бяха недоказуеми досега.

Пред " Билборд " от Live Nation разясниха, че тази процедура не е била употребена само за турнето на " Металика ", само че това се прави, когато изпълнителите категорично го изискат. Те акцентираха, че през 2016 и 2017 година едвам дузина от хилядите реализатори, с които работи компанията, са помолили част от билетите им да се продават по този метод.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР