Най-голямата пречка, която стоеше на пътя на плана за рестарт

...
Най-голямата пречка, която стоеше на пътя на плана за рестарт
Коментари Харесай

Отпада и най-голямата пречка за подновяването на Премиър лийг

Най-голямата спънка, която стоеше на пътя на проекта за рестарт на Премиър лийг, също ще отпадне и това ще проличи още през тази седмица. Тя се състоеше в страха, че доста от играчите ще откажат да упражняват и да вземат участие в мачовете, защото се усещат застрашени. Още през днешния ден футболистите и мениджърите имат среща, на която би трябвало да одобрят въвеждането на контактните тренировки - така наречен Фаза 2, за която през вчерашния ден държавното управление на Англия даде своето позволени. До края на седмицата може да има и съответна дата за рестарта на шампионата, като тя ще бъде или 19-и, или 26-и юни. По всяка възможност изясненост за това ще има в четвъртък.  Официално: Висшата лига получи позволение да премине към " Фаза 2 "

Няколко фактора са успокоили доста играчите. Първо, те наблюдават с интерес какво се случва с Бундеслигата. Там към този момент бяха изиграни два цялостни кръга, а през идващите два дни следва да се състои и трети подобен. До момента няма никакви проблеми с футболистите в Германия. Освен това играчите към този момент са получили задоволително научни уверения, че няма да бъдат сложени на по-голям риск от болест. Тъмнокожите футболисти бяха разтревожени от статистиката, че при този вид хора има четири пъти по-голяма възможност болестта с COVID-19 да приключи с съдбовни последици. Заради тази информация играчи като Н'Голо Канте и Трой Дийни получиха позволение да не упражняват за момента. На футболистите обаче е обяснено, че при физическата им подготовка тази статистика не е съответстваща и за тъмнокожите спортисти рискът е 0.04% спрямо 0.02% при тези с бял цвят на кожата.  Обсъжда се нова дата за подновяването на Премиър лийг

Третият фактор е, че към този момент играчите в Премиър лийг бяха тествани всеобщо на два пъти. През предходната седмица от повече от 700 теста имаше единствено три позитивни теста, до момента в който през този уикенд има единствено още два открити случая. Според " Мирър " сега няма тим с повече от двама футболисти, които с днешна дата не упражняват с останалите. Всичко това значи, че последната огромна спънка сякаш е преодоляна.

Планът в идващите три дни е следният: през днешния ден играчите и мениджърите ще одобрят преминавате към Фаза 2. Утре клубовете ще гласоподават това решение, а в четвъртък се чака да бъде оповестена и датата за рестарт. Мениджърите желаят повече време и упорстват за 26 юни, до момента в който управлението на Висшата лига държи това да се случи на 19 юни, което съгласно тях е компромисен вид, защото първичният проект бе за първи мачове още на 12 юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР