Най-голямата по активи американска банка JPMorgan Chase отчете печалба за

...
Най-голямата по активи американска банка JPMorgan Chase отчете печалба за
Коментари Харесай

JPMorgan с по-висока от очакваното печалба за третото тримесечие

Най-голямата по активи американска банка JPMorgan Chase регистрира облага за третото тримесечие, доста над упованията на анализаторите, оповестява Financial Times. След новините акциите на компанията покачиха цената си с 2%.

Резултатите

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики За трите месеца до края на септември банката е осъществила облага на акция от 2.68 $, надминавайки междинните упования на анализаторите за 2.45 $. Приходите за интервала са в размер на 29.3 милиарда $, доста над резултата за същия интервал на миналата година – 27.3 милиарда $. При поправена основа приходите са били 30.06 милиарда $, без да се регистрират еднократните разноски. Средно анализаторите чакаха банката да регистрира приходи от 28.46 милиарда $.

Средно заемите в потребителската банка на JPMorgan паднаха с 4% през третото тримесечие, до момента в който жилищното кредитиране понижава с 12%. Същевременно размерът на продажбите на кредитни карти е повишен с 10%. Нетните доходи от лихви се покачиха с 2% до 14.4 милиарда $.

" Ръстът на потребителския бизнес остава постоянен, макар увеличението на заплатите и разноските, комбиниран със мощните салда и ниските равнища на безработица. Това се компенсира от отслабването на бизнес настроенията и финансовите разноски, най-много обусловени от все по-сложните геополитически опасности, в това число напрежението в международната търговия ", съобщи основният изпълнителен шеф на банката Джейми Даймън.

Освен положителното общо показване банката регистрира и мощно тримесечие при единицата й за капиталово банкиране. Финансовата институция управляваше пропадналото първично обществено предложение на WeWork, а също по този начин имаше основна роля в листването на компанията за спортни артикули Peloton. Приходите за тримесечието на капиталовата банка на JPMorgan са се усили с 8% до 1.9 милиарда $.

" JPMorgan Chase регистрира рекордни доходи през това тримесечие, демонстрирайки устойчивостта на нашия бизнес модел, макар по-предизвикателния лихвен % ", разяснява Даймън. Въпреки това, той означи нотка на нерешителност за в бъдеще, като предизвести, че икономическият напредък на Съединени американски щати ще се " забави леко ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР