Най-голямата платформа за онлайн пазаруване Amazon обяви, че ще закрие

...
Най-голямата платформа за онлайн пазаруване Amazon обяви, че ще закрие
Коментари Харесай

Amazon не преодоля конкуренцията на Aliababa: Тръгва си от Китай

Най-голямата платформа за онлайн извършване на покупки Amazon разгласи, че ще закрие уеб страницата си в Китай. Той дава опция на доста родни търговци да продават продуктите си посредством системата, конкурирайки се с китайския Alibaba. От 18 юли американския онлайн колос ще прекрати активността си на китайския пазар, написа Reuters.

" Ние работим в тясно съдействие с нашите продавачи, с цел да им осигурим по-плавен преход и да продължим да предлагаме най-хубавите услуги за клиентите. Търговците, които желаят да продължат да продават посредством Amazon, могат да го създадат и отвън Китай ", сподели представител на компанията.

От Amazon оповестиха, че пренасочват фокуса си към това да продават вносни артикули в Китай поради повишеното търсене на артикули от Съединени американски щати и други места. Закриването на онлайн магазина ще остави доста хора без работа. Компанията е отказала да заяви тъкмо какъв брой, само че e декларирала, че ще им помогне да си намерят нова работа.

" През последните няколко години развихме нашия онлайн бизнес в Китай, като набъбнаха и трансграничните продажби, а в подмяна получихме доста мощна противоположна връзка от страна на китайските клиенти ", се споделя в изказването.

Анализаторите в Китай настояват, че компанията на Джеф Безос не е съумяла да локализира интервенциите си в Китай, не е била решителна, процесът на ръководство е бил муден и даже цветовете на уеб страницата са били непривлекателни за консуматори и търговци.

Amazon навлезе в Китай посредством най-големия онлайн продавач на книги тогава - Joyco.com. Американския колос е развалил в началото наетия екип и е вкарал свои чиновници, споделя Шон Рейн, ръководещ компания за изследвания. Според него онлайн платформата е имала доста мощна конкуренция в лицето на Alibaba и NetEase.

Amazon има намерение да направи промени и в логистичната си мрежа и центровете за осъществяване в Китай. Другите подразделения на компанията Amazon Web Services и Kindle e-books ще продължат да оперират на китайския пазар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР